Inici Actualitat PRESENTACIÓ PRIMERA EDICIÓ FESTIVAL PETIT PARADÍS, TOSSA DE MAR

PRESENTACIÓ PRIMERA EDICIÓ FESTIVAL PETIT PARADÍS, TOSSA DE MAR

  • El Festival Petit Paradís se celebrarà del 31 de juliol al 7 d’agost a l’Església Vella de Sant Vicenç, Tossa de Mar (Girona)
  • Macaco, Beth, Ramon Mirabet, Delafé, Joan Miquel Oliver, Rita Payés, Clara Gispert i Laura Andrés són els artistes confirmats que formaran part del cartell de la primera edició del Festival Petit Paradís
Avui s’ha presentat en roda de premsa la primera edició del Festival Petit Paradís, que se celebrarà del 31 de juliol al 7 d’agost a Tossa de Mar, a l’església vella de Sant Vicenç. L’acte ha tingut lloc al mateix recinte i ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Tossa de Mar, Immaculada Colom, la regidora de festes Andrea Nadal i el director del festival Carles Gilibets.

Durant la presentació, s’ha donat a conèixer el cartell d’artistes que formaran part d’aquesta primera edició i que comptarà amb les actuacions de Macaco, Beth, Ramon Mirabet, Delafé, Joan Miquel Oliver, Rita Payés, Clara Gispert i Laura Andrés.
 
Les entrades es podran adquirir a partir de demà 4 de juny a les 12:00h a través de www.festivalpetitparadis.com

Durant el transcurs de la roda de premsa, l’alcaldessa Immaculada Colom, ha declarat “celebrem el festival enmig de l’espectacle natural que és l’església de la Vila Vella, situada sobre un penya segat, que durant anys, havia estat escenari d’espectacles els dies de festa, de feligresos endiumenjats, i que aquest any obrim de bat a bat amb aquest festival que presentem avui. Serveixi la recent experiència pandèmica per fer-nos veure, més que mai, que no hem de deixar per demà el que puguem fer avui, i us animo que vingueu a gaudir del festival amb optimisme i esperança, perquè promet sorpreses a dojo i pulsacions emotives que ens il·luminin amb noves resplendors”. La regidora de festes, Andrea Nadal ha explicat que “es tracta d’una experiència que engloba patrimoni arquitectònic, artístic, cultural, natural i gastronòmic, involucrant així a diferents sectors locals. Serà un festival elegant i exclusiu, en un format molt acollidor i proper a les actuacions dels artistes de gran talent que hi haurà”.  Per la seva part, Carles Gilibets, director del festival ha manifestat que Petit Paradís barreja patrimoni i música, complicitat i implicació amb totes les artistes que configuren el cartell, ja que han entès la singularitat de poder tocar a un espai amb tanta història com l’església vella de Sant Vincenç. Tossa tindrà, aquest format creat expressament i per tant concerts únics i irrepetibles”.

Els assistents a l’acte també han pogut gaudir de l’actuació de la Laura Andrés que no ha volgut faltar a la presentació d’aquesta iniciativa cultural que té un vincle tan especial amb ella pel lloc on se celebra. L’artista ha ofert un petit tast del què serà la seva actuació en el festival.

La inauguració del Festival Petit Paradís anirà a càrrec de Macaco el 31 de juliol. Podrem veure a l’artista la nit de dissabte presentant en concert Amor a lo Diminuto, un format nou i sense precedents en la seva carrera, es tracta d’un trio en acústic amb el qual tocarà cançons que no sol tocar en festivals. Són cançons detallistes, però amb força basades en el diminut i en una consciència oberta com la que l’artista transmet a les seves lletres.

El diumenge 1 d’agost, serà Beth Rodergas qui participi de les nits del Petit Paradís. L’artista, després de quasi set anys de parada discogràfica presentarà en aquest escenari el seu nou àlbum titulat Origen, un disc gestat a foc lent, en el que es compaginen els tres idiomes en els que s’expresa, català, castellà i anglès.

El dilluns 2 d’agost, comptarem amb l’actuació de Ramon Mirabet que continua demostrant amb Begin Again que la seva, no és una carrera convencional, que la seva veu segueix sense trobar rival i que aquest és un disc visceral, en el que les cançons estan escrites des de l’amor, des de la ràbia positiva que t’ajuda a allunyar les rancúnies i des de la convicció que tornar a començar no suposa fer ni un sol pas enrere.

El dimarts 3 d’agost, Delafé ens presentarà el seu format més íntim i acústic al costat de la cantant i multiinstrumentista Marina Prades, una gran oportunidad per a gaudir de la poesia d’un dels lletristes més personals del panorama musical.

El cantant i compositor mallorquí Joan Miquel Oliver, actuarà el dimecres 4 d’agost, ho farà en un concert en primeríssima persona on interpretarà els temes del seu disc en solitari Surfistes a Càmera Lenta, un disc que va publicar per primera vegada fa quinze anys i on va marcar l’inici d’una carrera personal sòlida i que ha compaginat amb la seva participació en el grup del qual ha format part fins a la seva dissolució, Antònia Font i que ha combinat amb les seves aventures literàries en l’àmbit de la narrativa i el teatre. 

El dijous 5 d’agost, la Rita Payés pujarà a l’escenari del Petit Paradís per presentar els temes del seu nou àlbum Como la Piel i ho farà juntament amb la seva mare Elisabeth Roma. Aquesta experiència que va començar com un regal d’aniversari en el qual mare i filla entraven a l’estudi per gravar les cançons que les havien acompanyat tota la seva vida, va derivar en una gira per tota Europa i ara les ha portat a ampliar aquest projecte gravant les primeres cançons de la Rita i portant-les de nou juntes a un escenari.

La veu de la Clara Gispert s’escoltarà a Tossa de Mar el divendres 6 d’agost, una veu que és el fil conductor del seu primer projecte personal on la música clàssica i la tradició del jazz, el blues i el country del segle XX s’enfronten a les possibilitats sonores i estilístiques del hip hop i el pop actual i on les seves cançons parlen de contradiccions d’aquesta societat a més de l’extraordinari en el quotidià i de la dona com una força impulsora de la seva pròpia història.

La pianista i compositora Laura Andrés serà l’encarregada de clausurar aquesta primera edició del Festival Petit Paradís el dissabte 7 d’agost. Presentarà el seu primer treball en solitari #blanc, un disc intimista i ple d’emoció que ens convida a celebrar la vida i reflexionar d’una manera creativa sobre les experiències i les oportunitats. En aquest directe, la Laura Andrés ens proposa una posada en escena elegant, natural i propera al públic intentant humanitzar l’art i la música i apropar-la a l’espectador.
Tossa de Mar, població que representa en si mateixa un dels valors patrimonials més destacats de la Costa Brava, amb aquesta nova iniciativa, ha volgut donar un nou impuls al sector de la cultura que tan complicat ho ha tingut en l’actual situació de pandemia, i que serveixi de motor per tal de posicionar, amb una major projecció cultural a la vila i actuar com a punt d’atracció turístic de públic tant local com nacional.
 
En aquest sentit, l’espai triat per desenvolupar l’activitat cultural és un dels símbols més destactas de Tossa, així doncs la vella església de Sant Vicenç es convertirá en l’auditori previst per celebrar els diferents espectacles musicals. Per la singularitat de l’església i per tal de respectar el seu valor cultural es disposarà d’una platea per acollir el públic amb un aforament molt ajustat. Sent de 125 localitats, distribuïts en dos àrees per tal de tenir la visió adequada tant de l’escenari com el recinte emmurallat i les vistes a la vila de Tossa.
 
Tanmateix el festival disposarà d’una zona prèvia on el públic assistent podrà apreciar un altre espai singular com es el far de Tossa i tot el seu entorn.  Es planteja un village com espai gastronòmic amb una selecció acurada de la cuina autòctona que s’adaptarà a la singularitat de vila vella per oferir el millor i més destacat dels restauradors de Tossa.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisment -

LO MÉS POPULAR

El Grup de Natura Sterna denuncia l’espoliació dels últims exemplars de corall vermell situats en aigües de Sant Feliu de Guíxols

El passat 17 de setembre un bussejador del Grup de Natura Sterna va constatar l’espoliació de la branca de corall vermell (Corallium...

PROGRAMA DE TALLERS, XERRADES I BICICLETADES DEL 16 AL 21 DE SETEMBRE EN MOTIU DE LA SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE 2021

Hi destaca l’activitat Vine a l’institut amb bicicleta el proper dimarts 21 de setembre L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja...

9è FESTISURF COSTA BRAVA DISSABTE 18 DE SETEMBRE A PLATJA D’ARO AMB LORD DIABOLIK, TIBURONA, LOS CAPITANES I DANI NEL•LO & LOS SAXOFONISTAS SALVAJES

Quatre concerts consecutius amb reserva prèvia d’entrades al Palau d’Esports i Congressos Novena edició del FestiSurf Costa Brava (www.festisurfcostabrava.com),...

Fira Patchwork a Sant Feliu de Guíxols

La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols s’ha sumat i farà costat a la Fira del Patchwork que organitza l’associació...

COMENTARIS