- Advertisement -
Inici Actualitat Sentència del cas Comas: absolució dels acusats i disculpes a la víctima

Sentència del cas Comas: absolució dels acusats i disculpes a la víctima

L’hoteler Jordi Comas va morir en un assalt a casa seva a Platja d’Aro el 2012

L’Audiència de Girona ha absolt Valentino Gjeloshi i Moussa Allaoui, els dos únics homes dels 16 que es va detenir que van ser jutjats per l’assalt, el 18 de novembre del 2012, a la casa de Platja d’Aro que va costar la vida a l’hoteler Jordi Comas, president de la patronal gironina. Gjeloshi i Allaoui no van ser acusats per l’homicidi de Jordi Comas, atribuït a desconeguts, i només se’ls va imputar robatori amb violència en casa habitada en concurs amb detenció il·legal perquè es considerava que ells no havien estat dins de la casa. Les acusacions atribuïen a Gjeloshi haver fet el forat per entrar a l’habitatge i a Allaoui, tasques de vigilància al carrer. La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Adolfo García Morales, indica que amb les proves que els van aportar al judici van ser “absolutament incapaços” de convèncer els membres del tribunal de la culpabilitat dels acusats, tot i que remarca la perícia del fiscal per intentar teixir relacions entre acusats i testimonis per mirar de provar la participació dels acusats en “uns fets tan violents i desgraciats”.

El tribunal va aprofitar el text de la sentència per demanar d’alguna manera disculpes a la vídua de Jordi Comas, Carme Hospital, que també va ser víctima de l’assalt i colpejada i lligada pels lladres. “Volem mostrar el nostre pesar per les incapacitats de l’administració de justícia, de la qual formem part, que moltes vegades es veu impossibilitada per resoldre els gravíssims problemes dels que es veuen forçats a acudir a la justícia.” Durant el judici, el fiscal, Víctor Pillado, ja havia demanat disculpes a Carme Hospital per no haver pogut portar a judici ningú acusat de l’homicidi de Jordi Comas i el lletrat Carles Monguilod, en exercici de l’acusació particular en nom de Carme Hospital, també va pontificar que el sistema havia fallat a les víctimes. La sentència, que remarca que amb conviccions personals de culpabilitat no es pot condemnar, hi afegeix que el reconeixement de la incapacitat resolutòria del sistema no representa cap consol per a la víctima que ha patit la pèrdua del marit, a banda del seu patiment personal, però tampoc per als acusats, “que han patit greus privacions de llibertat”. Gjeloshi va estar en presó preventiva dos anys i Allaoui, tres anys. Hi havia un tercer acusat, Ahmet Kurti, que no es va presentar al judici i és considerat rebel. Tots tres afrontaven 10 anys de presó per l’assalt a Platja d’Aro. Per a Gjeloshi i Kurti, el fiscal també demanava 5 anys pel robatori d’un cotxe a Sant Cugat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Es presenta el projecte de “Rutes de Cassà, vila surera”

El regidor de Promoció Econòmica i Cultura, Joan Casabó, el regidor de Governació, Marià Montsunyer  i l’alcalde, Robert Mundet, amb l’àrea de...

ACTIVITATS SANT FELIU DE GUÍXOLS 1 AL 30 D’ABRIL DE 2023

Les activitats d’aquesta agenda poden ser modificades i/o presentar algun canvi. Per a consultes i actualitzacions consulteu: www.visitguixols.com...

“Vull que la meva col·lecció perduri” Tomàs Pla, fundador, propietari i director del museu de la joguina de Sant Feliu de Guíxols

Després de 23 anys, Tomàs Pla va decidir vendre l’edifici on hi ha el museu des del...

Tossa aprova definitivament el projecte de la nova llar d’infants a la zona escolar

L'Ajuntament de Tossa ha aprovat definitivament el projecte de construcció d'una nova llar d'infants a la zona escolar. El projecte, que té...

COMENTARIS