Inici Actualitat La Policia Local deté sis lladres que es dedicaven a robar a...

La Policia Local deté sis lladres que es dedicaven a robar a pisos i apartaments en tan sols una setmana

Els detinguts es van fer en quatre actuacions diferents i cinc dels detinguts es van fer en tres dies consecutius

La Policia Local de Castell-Platja d’Aro ha detingut set persones en un termini de 9 dies per diferents actuacions policials.

La primera de les actuacions es va produir el passat 15 d’abril, quan la patrulla policial va aturar un vehicle que anava conduït per una persona de la qual se sospitava que no disposava del permís de conduir. Quan la patrulla es va acostar a la finestra del vehicle per parlar amb el conductor, aquest va fer una forta accelerada i va fugir del lloc, conduint de manera temerària i a gran velocitat pels carrers interiors del poble. Finalment, el vehicle es va aturar quan va accedir a un carrer sense sortida. El conductor, amb nombrosos antecedents per violència de gènere, va ser detingut per desobeir greument els agents de l’autoritat i se’l va denunciar penalment per no disposar del permís de conduir i per fer-ho de manera temerària.

En 16 d’abril, la policia local va rebre una trucada d’una veïna dient que estava veient com unes persones estaven carregant un televisor en un vehicle i que havien sortit d’un pis dels quals no eren els propietaris. Quan la patrulla va arribar al lloc van comprovar que el pis en qüestió es trobava forçat, vidres trencats i l’interior remogut. Després de recollir detalladament la descripció dels autors del fet, les patrulles es van disposar a fer controls per tal de localitzar-los. Minuts després, en un dels controls policials establerts, es va identificar una persona que conduïa descalç, coincidia plenament amb la descripció facilitada i presentava un tall sagnant al peu, susceptible d’haver-se’l fet feia poca estona. Casualment, la testimoni va veure el control policial i va identificar plenament al conductor del vehicle com un dels autors del robatori.

Un cop amb les dades del vehicle que portava aquesta persona, es van poder rastrejar els moviments del mateix gràcies a les càmeres lectores de matrícules del municipi i se’l va poder situar en el lloc dels fets. Per tots aquests indicis, es va procedir a la detenció de l’home com a un dels autors del robatori amb força al pis.

La tercera de les actuacions es va produir el 17 d’abril, quan es va detenir tres persones d’origen albanès per temptativa de robatori amb força interior de domicili, falsificació de document públic i usurpació de l’estat civil.

Els fets es van produir al matí, quan un veí va alertar la policia local informant que havia vist unes persones forçant la porta d’un domicili. El veí va recriminar-los el fet i els lladres van marxar del lloc amb un vehicle. Gràcies a l’acurada descripció facilitada pel testimoni dels autors, la policia local va poder interceptar-los en un control policial posterior. Durant les comprovacions que es van realitzar, es va observar que la documentació del vehicle havia estat falsificada i constava a nom d’una persona que res tenia a veure amb la causa.

La darrera de les actuacions es va produir la matinada del 23 d’abril, quan la policia local va detenir dues persones per robatori a un pis del nucli de Platja d’Aro. L’avís el van donar diversos veïns que es van despertar en sentir cops en un pis proper. Quan la patrulla va arribar va veure una dona que s’amagava en una zona boscosa propera a l’immoble. Davant la presència policial, la dona va manifestar als agents que la seva parella havia accedit pel balcó a l’immoble situat al primer pis d’un bloc de pisos amb la intenció de robar.

Un cop els agents actuants van accedir a l’interior de l’habitatge, es van trobar amagat a l’interior del mateix una segona persona que també va ser interceptada. Els detinguts disposaven de diferents eines amb les quals van forçar la persiana i els accessos a l’immoble.

La Policia Local de Castell-Platja d’Aro destaca la gran implicació ciutadana que ha permès, gràcies a la seva col·laboració i corresponsabilitat, localitzar els autors d’aquests.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

Ja es coneix el Cartell premiat del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols 2023, una al·legoria que convida a “destapar-se” després de les restriccions...

El divendres 20 de gener al matí s'ha conegut el cartell de carnaval 2023 de Sant Feliu de Guíxols.La popular celebració començarà...

Les classes Europa i 420 inauguraran la VIII Guíxols Cup del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols inicia aquest cap de setmana la VIII Guíxols Cup, una de les regates estrella de l’entitat. S’espera...

COMENTARIS