Inici Actualitat L’AJUNTAMENT INSTAL•LA EL MONÒLIT ESCULTÒRIC ANÒNIM APAREGUT A LA PLATJA DE SA...

L’AJUNTAMENT INSTAL•LA EL MONÒLIT ESCULTÒRIC ANÒNIM APAREGUT A LA PLATJA DE SA CONCA DE S’AGARÓ AL PARC DELS ESTANYS DE PLAJTA D’ARO

El Parc dels Estanys de Platja d’Aro acull l el monòlit escultòric anònim que va aparèixer el passat dimarts 30 de març a la platja de Sa Conca de S’Agaró, on hi va romandre durant 48 hores abans que fos descalçat i tombat per un grup de joves, identificats per la Policia Local. La peça, en forma de prisma triangular, amb acabat metàl·lic brillant i d’uns tres metres d’alçada, s’ha instal·lat ara en un espai situat a l’entrada nord del parc, protegida per una tanca de fusta ja existent i propera a les altres peces escultòriques d’aquest gran parc urbà. La seva col·locació s’ha enllestit en una hora ja que durant la jornada anterior s’havien efectuat els treballs previs de cimentació.

El Parc dels Estanys de 150.000m2, va ser inaugurat l’octubre de 2012, amb la voluntat d’esdevenir un atractiu ciutadà, turístic i naturalista; ja que hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica -cicle de l’aigua, vegetació i punt de migració d’aus- que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona. Simultàniament, des de 2014 s’hi desenvolupen anualment dues exposicions temporals d’escultura de gran format a l’aire lliure, organitzades per la regidoria de Cultura. Després de 14 mostres consecutives, també hi ha un segon espai expositiu de caire permanent amb una obra de cadascun d’aquests creadors i que ara formen part del Fons Municipal d’Art. També a l’estiu s’hi fan visites guiades familiars, d’ornitològiques i d’escultòriques.

Actualment, i fins al 18 de juliol hi exposa l’artista Martí Rom amb la proposta De l’equilibri inestable als guardians dels somnis amb 18 peces amb el ferro com a element principal. Prèviament hi ha exposat Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser, Medina-Campeny, Bonaventura Ansón, Josep Canals, Pedro Jordán, Clemente Ochoa, Rosa Serra, Manel Àlvarez, José Luís Pascual i Marzo-Mart, Carles Bros i Angel Camino. Les propostes que s’hi desenvolupen formen part del cicle anual d’arts plàstiques al municipi amb un programa de vuit exposicions que s’entén també a les sales d’art de la Masia Bas de Platja d’Aro i al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, on actualment hi exposa Antoni Amat amb la proposta pictòrica Unlimited · Temps i art.

La bassa del Parc dels Estanys amb capacitat de 60.000 m3 recull d’excedent d’aigües del riu Ridaura i de la xarxa d’aigües pluvials quan hi ha fortes precipitacions, gràcies a una obra hidràulica que, d’una banda ajuda a evitar inundacions al nucli urbà de Platja d’Aro, i de l’altra va permetre la recuperació d’un espai de 15 hectàrees d’aiguamolls amb canyissars com ho havien estat abans del desenvolupament agrícola del pla que precedeix la zona urbana de Platja d’Aro. La generació i recuperació de diferents habitats naturals ha afavorit encara més la instal·lació o estada migratòria d’espècies ornitològiques que prèviament ja ho feien de manera natural. L’entitat local Grup Natura Sterna hi ha identificat, de manera permanent o de pas, fins a 250 espècies.

El parc, de forma rectangular està delimitat amb tancament perimetral amb dos punts d’accés, tot coincidint amb les zones verdes de la zona urbana i el carril bici. A l’interior, hi ha una segona tanca de filat cinegètic a 20 m de l’aigua per protegir la fauna existent, i també una barana de fusta tractada amb un recorregut accessible de 570 m que fa de tancament de la zona del camí i limita l’accés a la resta del parc. L’itinerari interior connecta els tres punts de guita. També hi ha zones d’estada i descans; i diversos elements de senyalització i informació.

Amb el pas dels anys s’hi ha fet diverses intervencions de millora, com la instal·lació d’una torre d’observació de sis metres d’alçada o la reforestació amb arbrat de la zona per generar espais d’obra. Actualment, l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró n’ha aprovat l’ampliació per afavorir la biodiversitat mitjançant una zona de basses inundables temporals, 2’5 hectàrees de paret de pedra seca i dos hotels d’insectes de 2’5 metres d’alçària. També s’hi instal·larà una xarxa de reg, es plantarà més arbrat i arbusts, i es canviarà l’accés principal del parc fins al carrer Luxemburg, i es traslladarà l’aparcament d’autocaravanes que és tocar a una altra zona, per donar una aire diferent al seu entorn.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

Ja es coneix el Cartell premiat del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols 2023, una al·legoria que convida a “destapar-se” després de les restriccions...

El divendres 20 de gener al matí s'ha conegut el cartell de carnaval 2023 de Sant Feliu de Guíxols.La popular celebració començarà...

Les classes Europa i 420 inauguraran la VIII Guíxols Cup del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols inicia aquest cap de setmana la VIII Guíxols Cup, una de les regates estrella de l’entitat. S’espera...

COMENTARIS