Inici Actualitat Es presenta la 59 edició del Festival de Porta Ferrada

Es presenta la 59 edició del Festival de Porta Ferrada

El Guíxols Arena tornarà a ser l’espai principal després de la gran acollida de l’any passat.

A les portes del seu 60 aniversari, Porta Ferrada, el degà del festivals d’estiu a Catalunya, comença a escalfar els motors de la que serà la seva edició 2021. Aquest matí se n’ha presentat l’edició 59 a la Sala Abat Panyelles del Monestir de Sant Feliu de Guíxols. Després d’haver après a conviure amb la situació actual des de l’optimisme i l’estricte compliment dels protocols i, en definitiva, d’haver portat a terme el festival d’estiu més reeixit de la temporada passada, Porta Ferrada segueix liderant.

Iñaki Martí, director de TheProject i del festival confirma que “avui podem anunciar que hi haurà edició 59. Presentem una nova edició amb els deures fets i l’experiència de l’any passat. Sabem el que cal fer per garantir la seguretat de públic, treballadors i artistes. El tret de sortida serà el cap de setmana del 8 a l’11 de juliol amb un nou festival d’humor i clourem al voltant del 23 d’agost. Seran prop de 50 espectacles, que posicionaran una vegada més a Sant Feliu de Guíxols i el seu festival, com a referència indiscutible de l’estiu cultural a Catalunya.”

“La imprescindible complicitat i suport del públic, entitats i institucions, lligada a la confiança que ens dóna haver mantingut viva la flama de la música en directe en temps complicats, ens fa creure en el projecte més que mai.”

Per la seva part Josep Saballs, segon tinent d’Alcalde i regidor del Festival de l’Ajuntament afirma: “Estem on volíem ser, ho vam fer possible l’any passat contra tot pronòstic, i aquest any ho tornarem a fer. Tindrem 59a edició de Porta Ferrada, anem a velocitat de creuer per gaudir d’una 60a edició de gran nivell i repercussió l’any 2022, i per això hem de fer un gran Festival aquest any i ho farem, amb l’ajut i el suport de tots.

Tenim institucions que ens recolzen, Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya , INAEM, Patrocinadors, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, i el més important, una ciutat al darrere que ens continua empenyent a prendre decisions fermes, que ens ajuda a mantenir el pols a una situació tan excepcional com la que estem vivint. Però així i tot, no podem tenir dubtes: l’èxit rotund de l’edició 2020 ens esperona per consolidar aquesta edició.”

Al renovat recinte Guíxols Arena, seu principal del Festival des de l’any passat -juntament amb el comfortable Nou Village, punt de trobada imprescindible de l’estiu a la Costa Brava- es poden establir tots els protocols sanitaris i de distància social per tal de garantir la màxima seguretat dels assistents.

El director artístic Albert Mallol ha anunciat “una programació àmplia d’estils per donar cabuda a les diverses sensibilitats de públic àvid de tornar a gaudir de grans espectacles de música en viu. Pop, Rock, Jazz, Folk, Cançó d’autor Música Clàssica i Contemporània.”

Sidecars + Sidonie (en doble concert), Oques Grasses, Índia Martínez, Beret i La Locomotora Negra s’afegeixen als concerts recentment anunciats de Rosario, Sergio Dalma, Kool & The Gang, Rozalén, Ben Harper, Maria Arnal i Marcel Bagés, God Save The Queen, Bad Gyal, Damaris Gelabert, La Oreja de Van Gogh i La Noche Atlántica amb Iván Ferreiro i Xoel López. Les cites amb Simple Minds i Jamie Cullum també están confirmades i queden posposades al 2022.

El festival torna enguany a la Plaça de l’Abadia amb una suggerent programació que inclou perles com Folkestral, Quartet Brossa & Friends, Olvido Lanza, Carles Font i Northern Cellos.
D’altra banda, s’estrena el cicle ‘Delicatessen’, una sèrie de concerts-aperitiu dedicats a les noves veus femenines i protagonitzats per Núria Graham, Renaldo & Clara, Joina i Maria Jaume, entre d’altres. Les actuacions tindran lloc als nous escenaris a l’aire lliure de Las Vegas i Nomo Nàutic.

Porta Ferrada vol donar “un aire renovat, fresc i d’optimisme, sent referent clar de suport a la regeneració i activació del sector cultural, en una edició que serà el preàmbul del 60 aniversari del Festival, el primer certamen de Catalunya en arribar aquesta fita” destaquen des de l’organització.

Teniu accés a tots els artistes confirmats fins ara i a la venda d’entrades, fent clic aquí.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

Ja es coneix el Cartell premiat del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols 2023, una al·legoria que convida a “destapar-se” després de les restriccions...

El divendres 20 de gener al matí s'ha conegut el cartell de carnaval 2023 de Sant Feliu de Guíxols.La popular celebració començarà...

Les classes Europa i 420 inauguraran la VIII Guíxols Cup del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols inicia aquest cap de setmana la VIII Guíxols Cup, una de les regates estrella de l’entitat. S’espera...

COMENTARIS