Inici Actualitat El Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols programa dues visites guiades...

El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols programa dues visites guiades al Turó dels Guíxols per les vacances de Setmana Santa (2 i 3 d’abril, dotze del migdia).

Sota el títol “EL TURÓ DELS GUÍXOLS UN INDRET AMB ALT VALOR HISTÒRIC I PATRIMONIAL” el Museu d’Història programa dues visites guiades els dies 2 i 3 d’abril de 2021 a les 12:00h.

En aquesta visita es podrà aprofundir en la punta Guíxols, que separa el port de la platja. Ha estat un dels indrets més importants per a la història de Sant Feliu de Guíxols: un lloc on hi ha passat gairebé tot fet rellevant i que encara conserva un nombre considerable de referents d’aquest interessant devenir històric.

Presidit per la Caseta de Salvament Marítim, la seva arquitectura i els objectes del fons que conté, formen un conjunt patrimonial únic de materials originals de finals del s. XIX, especialment interessant perquè està situat en la seva ubicació original. És, amb tota seguretat, únic a la Mediterrània i, probablement, al món.

Endinsant-nos a la nit dels temps, va ser en aquest turó on s’establí un poblat ibèric de costa; la primera població estable documentada al lloc de Guíxols habitada entre els segles IV aC. i I dC.

El testimoni del Port Medieval del segle XV ens ofereix un mirador privilegiat sobre la platja i el port. I dos segles més tard la història situa el martiri de Sant Feliu l’Africà a la nostra ciutat, concretament al turó dels Guíxols, des d’on es diu que fou llançat al mar amb una roda de molí lligada al coll i salvat pels àngels que el van dur a la badia a través de la cova que hi havia sota el turó i que té una part encara avui visible, la que dóna a l’escar.

Al segle XVIII en el marc de la guerra anglo-espanyola, es va haver de construir damunt la punta dels Guíxols un fortí – popularment anomenat fortim- per protegir la badia i el comerç marítim dels atacs dels corsaris anglesos. I també va ser el segle en què es va construir un Llatzeret per mantenir en quarantena persones i mercaderies que, pel fet d’arribar d’un país amb epidèmia o amb malalties endèmiques, es consideraven com a probable focus d’infecció.

El Niu de metralladores, construït durant la Guerra Civil Espanyola és actualment visitable i esdevé un indret de memòria on s’expliquen els bombardeigs que va patir la població durant el conflicte bèl·lic.

Detalls:

Aforament limitat a 15 persones per visita. Inscripció prèvia obligatòria

Preu: 3,00 €, menors de 8 anys gratuït.

Caldrà haver fet efectiu el pagament 1 hora abans de l’inici de la visita.

Informació i inscripcions. Oficina de Turisme| Museu d’Histò

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

Ja es coneix el Cartell premiat del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols 2023, una al·legoria que convida a “destapar-se” després de les restriccions...

El divendres 20 de gener al matí s'ha conegut el cartell de carnaval 2023 de Sant Feliu de Guíxols.La popular celebració començarà...

Les classes Europa i 420 inauguraran la VIII Guíxols Cup del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols inicia aquest cap de setmana la VIII Guíxols Cup, una de les regates estrella de l’entitat. S’espera...

COMENTARIS