- Publicitat -
Inici Actualitat Segona proposta del cicle anual d’exposicions amb “unlimited • temps i art”...

Segona proposta del cicle anual d’exposicions amb “unlimited • temps i art” d’Antoni Amat al castell de benedormiens de Castell d’Aro

Recull de propostes pictòriques del 27 de març al 9 de maig, en entrada lliure

Exposició d’Antoni Amat a les sales d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, del 29 de març al 9 de maig de 2021 amb el títol Unlimited · Temps i art, formada per més d’un vintena d’olis sobre tela o fusta. La mostra és la primera de l’any al castell i la segona del cicle anual d’exposicions al municipi organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, i que s’estén alhora a la Masia Bas i al Parc dels Estanys i de Platja d’Aro. Inauguració dissabte 27 de març (19 h), moment en què també es presentarà el catàleg commemoratiu editat pel consistori. Visita en entrada lliure caps de setmana i festius (11-13 h i 17-20 h) · www.antonioamat.com

Antoni Amat va estudiar art a Barcelona. L’any 1975 va rebre el Premi com a millor artista local de Martorell. En la dècada dels 80 crea l’estudi de disseny Bartallegi, pioner en identitat corporativa i de producte, i des dels 90 es dedica professionalment a la creació artística. Una primera etapa està marcada pel surrealisme i la influència de Salvador Dalí. En els 90 el seu llenguatge artístic vira vers l’art contemporani. A partir d’aquells anys, incorpora en la seva obra una tercera dimensió, i les diferents variables les anirà incorporant, tant a nivell matèric com conceptual, en les obres artístiques que realitza en la primera dècada des dos mil. L’origen, l’essència, els elements, la interculturalitat i la contemporaneïtat són conceptes de l’obra d’Amat, ha anat desenvolupant fins a l’actualitat. Durant tots aquest anys ha exposat regularment a diverses ciutats dels Estats Units, França, Alemanya, Espanya i Itàlia, i participa en Fires d’Art tant nacionals com internacionals.

L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, s’ha proposat, malgrat el context de pandèmia actual, un calendari expositiu amb un mínim de vuit propostes en tres espais, ja que tant el Castell de Benedormiens com la Masia Bas són equipaments amb la possibilitat de garantir l’aforament adequat, i el Parc dels Estanys de Platja d’Aro acull mostres escultòriques de gran format a l’aire lliure: actualment i fins al 18 de juliol la proposta temporal De l’equilibri inestable als guardians dels somnis de Martí Rom; i de manera permanent una peça de cadascun de les escultores i escultors que l’han precedit exposant al parc. En l’espai del Castell de Benedormiens després d’Antoni Amat hi exposarà Pere de Ribot (del 5 de juny al 25 de juliol); i també en el seu pis superior s’hi pot veure una selecció del Fons Municipal d’Art, configurat per obres dels i les artistes que hi ha fet estada en gairebé quatre dècades de programació d’exposicions municipals.

En la presentació de la mostra, el crítica d’art Alexandre Roa Caselles, escriu de l’artista i de la mostra present: “el darrer treball d’Antoni Amat se centra en la línia com a element clau del llenguatge pictòric, allunyant-se del caràcter més textural d’anteriors sèries que donaven protagonisme a l’evocació de la matèria i a la corporeïtat de la pintura. L’obra recent de l’artista, en canvi, pren una lleugeresa que l’eleva a un territori on allò sensorial -ja present en tot el seu treball- ha de compartir espai amb allò mental. Cercant l’equilibri entre l’organicisme propi de la seva sensibilitat i l’elegància, la simplicitat i l’esveltesa més properes al joc conceptual, Amat pren la línia com a unitat compositiva a partir de la qual assaja una nova sensualitat i una força cal·ligràfica impactant”. Afegeix també: “Si els treballs dedicats a la matèria li permetien una profunditat gairebé informe, on el color i la textura vertebraven les sensacions i convidaven a una contemplació difusa, a escampar la mirada per tot el camp pictòric, les peces de la seva sèrie Unlimited concentren tota l’atenció dels ulls en el magnetisme del dibuix, majoritàriament lligat i ocupant el centre de l’espai (…)”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Castell-Platja d’Aro detenen dos homes per cinc robatoris a interior de vehicles amb inhibidors

Utilitzaven un inhibidor de freqüències per a evitar que els propietaris tanquessin correctament els turismes

Sant Feliu de Guíxols celebra la vuitena edició de la Fira del Conte “Explica’m”

 Aquest 2023 ve carregat de propostes, una vintena, adreçades a tota la família, especialment als més menuts. Serà dels dies 9 a...

Dia Mundial sense Tabac

A Catalunya, 24.335 persones han iniciat tractament farmacològic per deixar de fumar entre el febrer i l'abril d'enguany

Agenda juny 2023 Santa Cristina d’Aro

JUNY Dijous 1 PRIMAVERA A L’ESPAI - Audició final de curs Escola Municipal de Música -...

COMENTARIS