- Publicitat -
Inici Actualitat Mostra d’escultura de gran format a cel obert de martí rom al...

Mostra d’escultura de gran format a cel obert de martí rom al parc dels estanys per obrir el cicle anual d’exposicions al municipi

Quinzena mostra consecutiva al parc el consoliden com a escenari expositiu a l’aire lliure

L’artista Martí Rom (www.martinrom.com) exposa 18 peces escultòriques de gran format a l’aire lliure al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, del 20 de març al 18 de juliol d’enguany. Amb el títol De l’equilibri inestable als guardians dels somnis hi recull obres amb el ferro com a element principal. Inauguració dissabte 20 de març (12 h · zona del mirador del riu Ridaura del parc) amb un recorregut guiat, a càrrec de l’artista; i es podrà visitar cada dia, coincidint amb l’horari d’obertura del parc al públic (marc-abril 8-18 h i maig-juliol 7-21 h). Organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, la mostra enceta el cicle anual d’arts plàstiques al municipi amb un programa de set propostes que s’entén a l’espai cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro i al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, on del 27 de març al 9 de maig hi exposarà Antoni Amat amb Unlimited · Temps i art, pintura.

La mostra al Parc dels Estanys dona continuïtat al projecte iniciat el 2014 per eixamplar els espais expositius municipals per apropar-los a un públic més ampli, fins a aquest espai urbà de 150.000 m2 d’atractiu ciutadà, turístic i naturalista, inaugurat l’octubre de 2012, on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica -cicle de l’aigua, vegetació i punt de migració d’aus- que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona. Prèviament hi ha exposat Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser, Medina-Campeny, Bonaventura Ansón, Josep Canals, Pedro Jordán, Clemente Ochoa, Rosa Serra, Manel Àlvarez, José Luís Pascual i Marzo-Mart, Carles Bros i Angel Camino. De cadascun en resta del seu pas pel parc, com a testimoni permanent, una peça instal·lada al mateix parc com a part del Fons Municipal d’Art, esdevenint alhora complement de les mostres temporals que acull anualment.

L’artista barceloní Martí Rom (1955) amb gran vinculació també amb Mont-Roig, ha conreat fotografia, curtmetratges, environaments i perfomances i el disseny. També ha realitzat docència i ha impulsat exposicions i ha format part de diverses iniciatives culturals i associacions artístiques. Des de 1979 ha realitzat nombroses exposicions individuals, i ha participat en fires d’art, mostres  conjuntes, col·lectives o en grup arreu de Catalunya i en diversos països europeus. També ha obtingut premis d’escultura, diverses de les seves obres formen part de col·leccions privades i moltes altres s’exposen a l’espai públic a moltes ciutats catalanes, de l’estat espanyol i arreu del món (Andorra, Itàlia, Rússia, Estats Units, Emirats Àrabs i Alemanya). El crític d’art Ramon Casalé Soler en destaca en la presentació “El públic que contempli les seves obres, passejant o anant en bicicleta, dins d’un ambient silenciós i relaxant, només trencat pel so de les aus, se n’adonarà de la seva creativitat, sobretot per la utilització de diferents objectes fragmentats, acumulats i manipulats, dins d’un estil entre surrealista i abstracte. Sap combinar i tractar tots aquests elements recuperats del camp, del carrer o de qualsevol altre indret. Per a nosaltres aquests objectes no signifiquen res, però per a ell sí que són importants. D’unes tenalles, d’uns claus, d’unes frontisses o d’unes pales sorgeix una au, un rostre humà o un personatge concret”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Toni Carrión liderarà l’oposició de forma constructiva i exigent des del primer dia

En un entorn d'abstenció generalitzada, la candidatura de Junts a Sant Feliu de Guíxols ha estat l’opció que més ha crescut a...

Obertura d’un nou establiment al mercat municipal de Sant Feliu de Guíxols.

Jam ibèricos és un projecte familiar ple d'ilusió i passió, amb idees originals on combinem els anys d'experiéncies d'atenció a públic amb...

LOPD Montoliu, dona el seu suport publicitari a Ancora.cat

LOPD Montoliu és una empresa amb més de 15 anys d’experiència en l’àmbit legal a la llei de protecció de dades, implantant...

El pregó de la Festa Major de Cassà recorda els vint anys d’història del Centre Cultural Sala Galà

Ara fa un mes que el Centre Cultural Sala Galà va celebrar el 20è aniversari, i el pregó de la Festa Major...

COMENTARIS