Inici Actualitat El Festival de la Porta Ferrada prepara la seva edició nº59 a...

El Festival de la Porta Ferrada prepara la seva edició nº59 a Sant Feliu de Guíxols

El degà de tots els festivals de música de Catalunya, l’esdeveniment musical per excel·lència de Sant Feliu de Guíxols, arriba aquest 2021 a la seva edició nº59. I ho fa després d’un 2020 convuls i incert en què, tot i les circumstàncies del moment, el festival es va adaptar de manera camaleònica per a poder celebrar una edició diferent, íntima i amb la seguretat com a pal de paller. Una edició que el públic es va fer seva amb més del 95% de les entrades venudes.

Ara, el Festival de la Porta Ferrada es prepara ja per a una nova sèrie de concerts. Les actuacions, com sempre, es concentraran als mesos d’estiu —principalment a l’agost- i, com l’any passat, l’escenari del Guíxols Arena n’acollirà el gruix principal. “Ja estem construint els fonaments d’aquesta nova edició”, assegura el regidor de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a càrrec del Festival de la Porta Ferrada, Josep Saballs.


Noves confirmacions cada setmana

L’organització de l’esdeveniment ha informat, aquesta primera setmana de març, de la incorporació d’una nova nit de concerts al cartell del Porta Ferrada 2021: La Noche Atlántica. Es tracta d’una actuació doble dels gallecs Iván Ferreiro i Xoel López, dos dels noms que encapçalen la llista de la música indie-rock alternatiu a tot l’Estat. Seran a l’escenari del Guíxols Arena el dijous, 5 d’agost, i la compra d’entrades ja està disponible a través de la web del festival www.portaferrada.cat.

Amb l’anunci d’aquesta nova cita a l’agenda s’ha aprofitat per a comunicar que a partir d’ara es revelarà una nova nit de concerts cada setmana. “Cada dijous, fins a finals del mes de març, anirem presentant nous artistes que conformaran el cartell d’aquesta 59a edició”, avança l’edil del Porta Ferrada, Josep Saballs. “I entrats a l’abril, als voltants de Setmana Santa, la idea és organitzar un acte oficial per a fer pública la resta de la programació“, confirma el mateix Saballs.

Aquest conjunt de músics s’aniran incorporant als que ja formen part del programa del Porta Ferrada 2021: Ben HarperKool & The GangLeivaJamie Cullum… Tota una referència a nivell internacional.


Pendents de l’evolució epidemiològica

El cartell combina artistes de renom internacional amb músics nacionals de gran talent, i si és així és perquè “el context i les possibilitats de mobilitat no permeten, per ara, confirmar la celebració del 100% de les actuacions de les bandes de fora d’Espanya”, explica el regidor del festival, Josep Saballs. “És per això que ho compaginarem amb actuacions de grups i cantants de l’Estat, atès que amb aquests últims, en un principi, sí que hi podem comptar”, continua.

I és que de les circumstàncies epidemiològiques i de restriccions no només depenen els concerts dels artistes internacionals: també en condicionen l’aforament. “Creiem que aquest 2021 podrem ampliar la quantitat d’espectadors per concert en comparació amb l’any passat”, comenta Saballs. “Si l’any passat vam ubicar unes 900-1.000 persones de públic per concert al Guíxols Arena, un espai amb llicència per a acollir 8.000 espectadors, enguany preveiem que aquest aforament podria créixer fins als 1.500-2.000 espectadors“, matisa l’edil del festival.

“Un altre tema és el de poder incorporar públic que estigui dempeus”, segueix Saballs, “si bé això fa més difícil controlar que es respectin les distàncies de seguretat entre espectadors”. En aquest sentit, de moment es compta amb les cadires de les grades i també amb les de platea, i caldrà esperar a més endavant per a resoldre el dubte si el 100% del públic haurà d’estar assegut o bé hi haurà un marge per a acollir gent que segueixi els concerts de peu. “El que sí que és segur és que tots els assistents hauran de continuar anant amb mascareta” conclou Josep Saballs.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisment -

LO MÉS POPULAR

La salut emocional empitjora en gairebé el 60% dels usuaris de Creu Roja

La pandèmia s'acarnissa amb els col·lectius més vulnerables i evidencia que la salut mental pot ser una nova onada del coronavirus

Posada a punt de la xarxa de clavegueram de Llagostera de cara a la primavera-estiu

Aqualia neteja gairebé mig miler d'embornals dels 48 km de xarxa municipal de clavegueram per eliminar l'acumulació de brutícia que podria dificultar...

S’han endut el monòlit de Platja d’Aro

Aquest matí en reobrir el Parc dels Estanys la columna havia desaparegut i només han trobat la base amb els caragols...

Sant Feliu de Guíxols celebrarà el Dia Mundial de l’Art amb una exposició col·lectiva als Jardins del Monestir

Els Jardins del Monestir de Sant Feliu de Guíxols s’engalanaran el proper diumenge 18 d’abril per acollir les obres de més d’una vintena d’artistes locals. Durant...

COMENTARIS