Inici Actualitat Sant Feliu de Guíxols crearà un centre de trail running per a...

Sant Feliu de Guíxols crearà un centre de trail running per a la dinamització del turisme esportiu, a proposta de junts per Catalunya

Aquest dijous 25 de febrer de 2021 en sessió plenària ordinària la regidora Nines Rivas  ha presentat la moció del grup municipal de Junts per Catalunya per a la creació d’un centre esportiu de trail running per a la promoció de l’esport i la dinamització econòmica de la ciutat.

A continuació podeu llegir la moció presentada:

MOCIÓ PER DEMANAR LA CREACIÓ D’UN CENTRE DE TRAIL RUNNING A SANT FELIU DE GUÍXOLS PRESENTADA PEL GRUP MUNICIPAL DE JUNTS PER CATALUNYA.

 El “running” o córrer, és l’esport amb més creixement de participants en els darrers anys en totes les seves possibles variants, i el “trail running” és una especialitat de curses de muntanya per a tota mena de participants, que es pot practicar en pla, desnivell, curta o llarga distància, així com de manera individual o en grup.

A Sant Feliu de Guíxols tenim un entorn natural que ens permet el descobriment de paisatges, rutes i corriols, ideal per a la pràctica d’esports a l’aire lliure en constant creixement, tals com el trail running, senderisme i BTT que són una oportunitat d’esdevenir motor per a l’economia local.

Segons un estudi realitzat pel Centre d’Estudis Sports Lab de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, seguint les dades de la Encuesta de Gasto Turístico de l’INE, el 2018, un total de 258.511 turistes internacionals i més de 500.000 del país varen escollir fer turisme a Catalunya per motius esportius. Aquest turisme va suposar una despesa total de més 408,5 milions d’euros que es va quedar als destins locals.

És en aquest sentit, que creiem necessària la creació d’un centre de trail running i de turisme esportiu com element de dinamització de la ciutat que afegeix el pulmó de l’Ardenya als altres pols d’atracció turística com son les vies verdes, la via ferrata o les vies braves i la creació d’una escoleta, que fomenti valors com l’esport,  la sostenibilitat i cura del medi ambient.

Un centre de trail running haurà d’oferir recorreguts marcats, senyalitzats i classificats per nivells de dificultat i distància, on cal que els camins estiguin en bon estat i l’adequació d’aquests tant als principiants com als experts que vulguin millorar el seu rendiment esportiu, mitjançant la creació d’una APP per descarregar tracks dels diferents circuits i amb servei de rutes autoguiades.

També ha de preveure un espai d’entrenament i guies especialitzats en les diferents modalitats per entrenar tot l’any, si això es complementa amb una oferta de places hoteleres i altres serveis, ha de servir per desestacionalitzar el turisme de la ciutat que actualment es concentra en els mesos de temporada de maig a setembre.

Creiem que un bon espai per a la creació d’aquest centre podria ser Cal Pitxo com a entrada a l’Ardenya, les instal·lacions haurien de comptar amb un vestíbul/recepció, guixetes, dutxes i un petit gimnàs on poder entrenar la força. També es podria oferir un espai d’alberg per excursionistes de muntanya.

La gestió i foment de les activitats hauria d’estar organitzada i mantinguda des de l’àrea d’esports amb la col·laboració de l’àrea de turisme que s’hauria d’encarregar de la promoció, tenint en compte la participació de les associacions esportives de Sant Feliu de Guíxols per la seva experiència, coneixement i implicació.

Actualment amb la pandèmia, les activitats esportives a l’aire lliure són les més adequades per tenir una bona salut tant física com mental.

PROPOSTA D’ACORD AL PLE

Ateses aquestes consideracions proposem al ple l’adopció dels següents acords:

  • Que l’ajuntament treballi en una ubicació per a fer les instal·lacions del centre de trail running amb els serveis necessaris per a la pràctica de l’esport.
  • L’ajuntament haurà d’ocupar-se de la senyalització dels camins, així com potenciar campanyes de sensibilització per fomentar la cura del medi natural.
  • Divulgació a través d’una APP informativa de les rutes que permeti la gamificació entre participants i la descàrrega de tracks dels circuits per nivells de dificultat.
  • Fer promoció del turisme esportiu de muntanya, oferint activitats guiades o autoguiades.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisment -

LO MÉS POPULAR

Les jornades fotogràfiques de Platja d’Aro, virtuals

Després de posposar la seva edició 2020, prevista pel mes de maig, arran de la pandèmia de Covid-19, Castell-Platja d’Aro celebrarà finalment...

Platja d’Aro tindrà un circuit esportiu per a bicis al costat de l’Skate Park

S’han donat a conèixer els projectes que s’executaran dins els tercers Pressupostos Participatius de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró. La...

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Platja d’Aro detenen dos homes quan transportaven 16 kg de cabdells de marihuana ocults al cotxe...

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Sant Feliu de Guíxols, conjuntament amb la Policia...

Torna el Ganxotapes Tardor el dissabte 30 d’octubre

El dissabte 30 d’octubre torna la consolidada campanya del ‘Ganxotapes’, en aquest cas en la seva edició de Tardor 2021 i que s’allargarà fins el...

COMENTARIS