- Advertisement -
Inici Actualitat Gairebé 150 participants "es guarneixen" cada dia seguint les consignes dels Reis...

Gairebé 150 participants “es guarneixen” cada dia seguint les consignes dels Reis Carnestoltes de Sant Feliu de Guíxols i ho fan públic en xarxes socials.

  • Fins al moment, registrades unes 600 aportacions

Si algú té familiars o coneguts de Sant Feliu de Guíxols i mira aquests dies els seus perfils personals de Facebook o d’Instagram, veurà que moltes d’aquestes persones surten fent disbarats o animalades per les xarxes socials.

Potser els veuran amb els cabells d’un altre color, amb una sabata diferent a cada peu, fent cabrioles, posant-se ulleres estrambòtiques, fent-se fotos amb un barret o iniciatives sorprenents.

És la manera que ha trobat l’organització del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols de portar endavant l’edició 2021, amb la participació popular des de les cases de cadascú inundant (literalment) les xarxes amb fotos i vídeos fent accions carnavalesques.

El procediment és senzill. Cada matí, a les 9, un o dos antics reis Carnestoltes que han liderat la festa al llarg dels anys, apareixen en un vídeo al Facebook i Instagram de l’Ajuntament animant absolutament tothom a seguir una o dues consignes diàries.

Són com les que s’han esmentat: pentinar-se o pintar-se els cabells d’un color, pintar-se un somriure en una mascareta, disfressar-se d’animal o altres accions com posar-se la roba interior per fora.

Des que es publiquen les consignes tothom té 24 hores per fer el que ha “ordenat” el Rei carnestoltes. I a partir d’aquí internet i la iniciativa de tothom fa la resta de màgia. Cada participant ha de posar obligatòriament dues etiquetes (esmentades en el vídeo) per poder ser tingut en compte, i que tingui un perfil públic. Una de les etiquetes és la mateixa cada dia #carnavalguixols2021 i la segona etiqueta canvia a diari. En publicar les fotografies i etiquetar els hastags, s’assumeix que es cada usuari publica lliurament i de forma oberta ¡les imatges i s’accepten les bases del concurs. Tot està resumit a www.guixols.cat/carnaval

Fins al moment la resposta és sorprenent. Gairebé 600 fotografies en només quatre dies, un promig de 140 fotografies i vídeos diaris a les xarxes, cosa que vol dir que realment vora 140 persones han seguit, fins ara diàriament, aquestes consignes i instruccions des que va començar, el passat dissabte 6 de febrer. Finalitzarà el dimecres de cendra, el dia 17 de febrer. El dia que les xarxes van recollir més participació va ser el dilluns, 8 de febrer, amb més de 170 fotos i vídeos entre Facebook i Instagram.

Entre tots els participants, un procediment aleatori informàtic escull una d’aquestes imatges o vídeos, es comprova que realment compleixen amb allò que es demanava, i l’afortunat o afortunada té com a premi un àpat per a dues persones en un dels dotze restaurants guixolencs col·laboradors de la campanya.

A banda d’aquesta iniciativa el Carnaval de Sant Feliu de Guíxols promou altres accions, com una gimcana popular, en la qual s’han d’anar a diferents establiments col·laboradors de la ciutat i votar, en votació popular, diferents elements relacionats amb el carnestoltes, amb una aplicació QR i un telèfon mòbil. Ja s’han comptabilitzat 530 vots.

Per últim, una exposició a l’aire lliure, en banderoles en fanals de la ciutat, recrea cartells antics i ex-reis i reines del carnaval, cosa que dóna un punt d’animació al centre de Sant Feliu de Guíxols.

Aquests són els restaurants participants en la campanya.

Premi 6 de febrer: Ca l’Isern
Premi 7 de febrer: Frankfurt Cal Vicens
Premi 8 de febrer: Hot-dog
Premi 9 de febrer: Marabú
Premi 10 de febrer: Can Kiku
Premi 11 de febrer: Formatgeria Can Quim
Premi 12 de febrer: Guíxols Cafè
Premi 13 de febrer: L’Estació
Premi 14 de febrer: La Pansa
Premi 15 de febrer: Extremeño
Premi 16 de febrer: Cau del Pescador
Premi 17 de febrer: Can Segura

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Castell-Platja d’Aro detenen dos homes per cinc robatoris a interior de vehicles amb inhibidors

Utilitzaven un inhibidor de freqüències per a evitar que els propietaris tanquessin correctament els turismes

Sant Feliu de Guíxols celebra la vuitena edició de la Fira del Conte “Explica’m”

 Aquest 2023 ve carregat de propostes, una vintena, adreçades a tota la família, especialment als més menuts. Serà dels dies 9 a...

Dia Mundial sense Tabac

A Catalunya, 24.335 persones han iniciat tractament farmacològic per deixar de fumar entre el febrer i l'abril d'enguany

Agenda juny 2023 Santa Cristina d’Aro

JUNY Dijous 1 PRIMAVERA A L’ESPAI - Audició final de curs Escola Municipal de Música -...

COMENTARIS