Inici Oci i Cultura Carnaval a Sant Feliu de Guíxols 2021

Carnaval a Sant Feliu de Guíxols 2021

Aquest 2021 el context marcat per la pandèmia obliga la imaginació a reinventar-se i adaptar la programació de Carnaval a les circumstàncies actuals, tot prioritzant les activitats virtuals i també les individuals per tal d’esvair qualsevol possibilitat d’aglomeració. Per aquest motiu ja es va avançar quatre mesos enrere que les rues de Carnestoltes dels municipis de la Vall d’Aro enguany quedaven anul·lades.

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sant Feliu, en estreta coordinació amb les entitats implicades (Associació de Colles i Associació de Festes Ganxones), ha treballat per a oferir un ventall de propostes variades que vetllaran perquè segueixi ben viva la flama del Carnaval que tant caracteritza els guixolencs i guixolenques. El gruix del programa passarà per tres activitats que, lluny de les multituds d’edicions anteriors, faran que la població es vesteixi de l’ambient carnavalesc que la singularitza. Serà efectivament un Carnaval diferent, però servirà per a no perdre’n l’essència. Ara més que mai, i sense deixar de banda la responsabilitat, és necessària una bafarada de diversió, optimisme i bona atmosfera.


Mostra a l’aire lliure de fotografies i cartells històrics del Carnestoltes a Sant Feliu

Durant els dies de Carnaval, diverses banderoles penjaran dels fanals dels principals carrers de la ciutat. Estaran estampades amb fotografies d’antics Carnestoltes acompanyades dels cartells corresponents de cada edició del Carnaval a Sant Feliu de Guíxols, des de l’any 1989 i fins a l’actualitat. Es tracta d’un recorregut únic per la història del Carnaval ganxó i mitjançant el qual es podrà copsar l’evolució de la festivitat a la població. En ser a l’aire lliure i estar distribuïda arreu del municipi, l’exposició gaudirà de seguretat màxima i evitarà la formació d’aglomeracions.


Gimcana individual amb elements de les colles locals

Cada colla carnavalesca de Sant Feliu de Guíxols distribuirà un element característic de la seva entitat -el fragment d’una disfressa, la peça d’una carrossa, etc.-  en algun establiment de la població, com podrien ser els comerços, els restaurants i els edificis públics. L’objectiu de la gimcana serà localitzar el màxim nombre de motius (n’hi haurà més de 20) i puntuar-los mitjançant un formulari web al qual tindreu accés un cop escanegeu el codi QR que trobareu al cantó de cada element. La valoració s’haurà de fer en funció de quant ens agradi la peça que hem trobat, si creiem que representa fidelment el Carnaval ganxó, si ens porta records d’algun moment especial…

D’entre tots els participants de la gimcana es realitzarà el sorteig d’un premi individual, i com més motius hagueu localitzat, més probabilitats tindreu que us toqui. Així mateix, la colla propietària de la peça exposada que acumuli més puntuació s’endurà un premi col·lectiu. Només s’admetrà un vot per participant i element i en breu publicarem en aquest mateix espai la relació dels elements i les seves respectives ubicacions.

Es podrà participar a la gimcana entre els dies 6 i 17 de febrer, ambdós inclosos. El sorteig del premi individual se celebrarà el 17 de febrer, mentre que s’anunciarà l’element amb millor puntuació al cap de dos dies, el 19 de febrer.


Fotografies carnavalesques a les xarxes seguint consignes diàries

La tercera i última aposta del Carnaval 2021 a Sant Feliu de Guíxols serà el seguiment d’unes consignes que es faran arribar a la ciutadania a través dels perfils oficials de l’Ajuntament i també de l’emissora municipal Ràdio Sant Feliu. Cada dia entre el 6 i el 17 de febrer (ambdós inclosos) es publicarà a les xarxes socials un vídeo diferent protagonitzat per un antic Rei o Reina Carnestoltes de Sant Feliu, que animarà la població a disfressar-se partint d’una consigna concreta (per exemple, portar un mocador, unes ulleres de sol o un barret divertit, …).

L’objectiu és obeir les consignes en qüestió i publicar-ne fotografies a les xarxes socials, tot fent ús de l’etiqueta #carnavalguixols2021 i també adjuntant-hi el hashtag que toqui cada dia (seguint l’exemple d’abans, l’etiqueta podria ser #consignabarret #consignaulleres … ; en qualsevol cas, especificarem a diari l’etiqueta que pertoca).

A les 9:00 hores de cada matí es publicarà la consigna de la jornada, i se’n podrà penjar una fotografia fins a les 23:00 hores de la mateixa nit, quan es tancarà la participació. Serà llavors quan s’efectuarà el sorteig d’un àpat en un restaurant de la localitat d’entre totes les persones que hagin seguit la consigna del dia i ho hagin fet constar a les xarxes. A banda de les rifes diàries, també se’n farà una el 17 de febrer d’entre el conjunt d’imatges publicades durant el transcurs de tota la iniciativa.

Des del consistori es vol atorgar protagonisme als antics Carnestoltes per a compensar que enguany no en tenim cap. El tret de sortida de la iniciativa serà dissabte, 6 de febrer, coincidint amb el que seria el dia del tradicional sopar de colles, i s’allargarà fins al Dimecres de Cendra, dia 17 de febrer.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

Ja es coneix el Cartell premiat del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols 2023, una al·legoria que convida a “destapar-se” després de les restriccions...

El divendres 20 de gener al matí s'ha conegut el cartell de carnaval 2023 de Sant Feliu de Guíxols.La popular celebració començarà...

Les classes Europa i 420 inauguraran la VIII Guíxols Cup del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols inicia aquest cap de setmana la VIII Guíxols Cup, una de les regates estrella de l’entitat. S’espera...

COMENTARIS