Inici Actualitat EDITAT EL SISÈ VOLUM DELS PREMIS JORDI COMAS DE RECERCA LOCAL “S’AGARÓ...

EDITAT EL SISÈ VOLUM DELS PREMIS JORDI COMAS DE RECERCA LOCAL “S’AGARÓ I L’ARQUITECTE RAFAEL MASÓ” DE SÍLVIA GÓMEZ I JOSÉ JAVIER GUIDI

La publicació dels treballs construeix una col·lecció de monografies locals

L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró presenta el sisè volum editat en format de llibre on recull un dels projectes guardonats amb el Premi Jordi Comas de Recerca Local, concretament la tercera corresponent a l’any 2014: S’Agaró i l’arquitecte Rafael Masó: la ciutat-jardí de Castell-Platja d’Aro. Arquitectura, urbanisme i paisatge noucentista al Mediterrani dels historiadors Sílvia Gómez Bermejo i José Javier Guidi Sánchez. Aquest volum, com els cinc anteriors publicats, es poden adquirir a la Biblioteca Mercè Rodoreda, a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro i a l’OAC de Castell d’Aro (5 euros).

L’obra de 140 pàgines i un centenar de fotografies, plànols i il·lustracions, ressegueix els primers anys de S’Agaró, com a ciutat-jardí bastida amb un evolucionat estil noucentista entre els anys 20 i 50 del segle passat a tocar del Mediterrani, un espai únic com a entitat paisatgística amb personalitat i caràcter propi. Analitza també els aspectes més destacats dels seus orígens i el desenvolupament estilístic, arquitectònic i urbanístic d’aquest conjunt residencial i presenta tres aportacions per a futurs estudis: un nova valorització del conjunt històric i paisatgístic de S’Agaró; un catàleg de cadascun dels edificis o espais dissenyats per Rafael Masó; i l’estudi contextualitzat d’aquest patrimoni en l’obra de Masó i en l’arquitectura catalana de principis del segle XX.

Silvia Gómez Bermejo (Berlanga, 1985) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Salamanca i Màster de Creacions Artístiques (UB). Durant la seva estada a Catalunya va treballar com a professora d’Arts Plàstiques i l’any 2014 va obtenir una beca d’investigació del Museu de l’Hospitalet de Llobregat i actualment viu a Sevilla on treballa en la creació i l’educació artística. José Javier Guidi Sánchez (Zamora, 1983) és llicenciat en Història i doctor en Arqueologia (URV) i Màster d’Arqueologia Clàssica. Les seves línies d’investigació s’han centrat en la història, l’arqueologia i la difusió del patrimoni postclàssic i medieval en l’àmbit del litoral català i tarragoní. Ha estat guardonat amb premis de recerca, ha format part d’intervencions arqueològiques a Tarragona i Itàlia, ha publicat diversos llibres i articles, i ha participat en congressos i seminaris.

El Premi de Recerca Local impulsat per l’Ajuntament, de la mà de la Biblioteca Mercè Rodoreda i amb la col·laboració de la Fundació Jordi Comas i Matamala guardona anualment des de 2012 projectes inèdits d’investigació que puguin esdevenir, un cop desenvolupats, en un treball més extens sobre el municipi en qualsevol àmbit. Els altres volums publicats són Radio Mi Amigo, de Joan Perich (2017); Abans que tot canviés · Les activitats tradicionals a la Vall d’Aro abans de l’arribada del turisme de masses de Jaume Badia (2015); La comunitat rural de la Vall d’Aro al segle XV, de Xavier Marcó; Guerra i revolució a Castell-Platja d’Aro 1936-1937, de Jordi Bohigas (2013); i Nit d’Aro · 60 anys de discoteques i sales de festa a Platja d’Aro, de Xavier Castillón (2012) amb dues edicions. Els propers seran El comerç de la sorra de Carles Torrent i El Carnaval de Platja d’Aro: origen, història i evolució de J. Víctor Gay Frías i Carlus Gay Puigbert (2018); i més endavant Entitats i clubs esportius, i esportistes destacats de Castell-Platja d’Aro,d’Alfons Tauler (2019) i La fauna de la Vall del Ridaura,del Grup Natura Sterna (2020).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisment -

LO MÉS POPULAR

La cooperació entre Mossos i la West Yorkshire Police permet lliurar a les autoritats judicials espanyoles sis milions d’euros per rescabalar les víctimes d’una...

 La investigació, coordinada en el marc d'EUROPOL, ha determinat que el frau piramidal ascendiria a més de 15 milions d'euros i podria...

Festa de Sant Baldiri de Solius de Santa Cristina d’Aro

L'ajuntament de Santa Cristina d'Aro us convida a assistir als actes previstos amb motiu de la Festa de Sant Baldi ri de...

FESTA DE SANT ISIDRE A CASTELL D’ARO DEL 15 AL 17 DE MAIG AMB L’EXPOSICIÓ DEL 67è CONCURS DE FLORS, FRUITS DEL CAMP I...

També s’ha programat dos concerts gratuïts a la Sala Polivalent La vila de Castell d’Aro celebra del 15 al...

Detenció a Sant Feliu dins una macrooperació contra una xarxa de falsificació de carnets de conduir

Imatge de portada: ACN Segons informa l’ACN, s’han detingut almenys 300 persones en el macrooperatiu contra una xarxa que...

COMENTARIS