Inici Actualitat EDITAT EL SISÈ VOLUM DELS PREMIS JORDI COMAS DE RECERCA LOCAL “S’AGARÓ...

EDITAT EL SISÈ VOLUM DELS PREMIS JORDI COMAS DE RECERCA LOCAL “S’AGARÓ I L’ARQUITECTE RAFAEL MASÓ” DE SÍLVIA GÓMEZ I JOSÉ JAVIER GUIDI

La publicació dels treballs construeix una col·lecció de monografies locals

L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró presenta el sisè volum editat en format de llibre on recull un dels projectes guardonats amb el Premi Jordi Comas de Recerca Local, concretament la tercera corresponent a l’any 2014: S’Agaró i l’arquitecte Rafael Masó: la ciutat-jardí de Castell-Platja d’Aro. Arquitectura, urbanisme i paisatge noucentista al Mediterrani dels historiadors Sílvia Gómez Bermejo i José Javier Guidi Sánchez. Aquest volum, com els cinc anteriors publicats, es poden adquirir a la Biblioteca Mercè Rodoreda, a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro i a l’OAC de Castell d’Aro (5 euros).

L’obra de 140 pàgines i un centenar de fotografies, plànols i il·lustracions, ressegueix els primers anys de S’Agaró, com a ciutat-jardí bastida amb un evolucionat estil noucentista entre els anys 20 i 50 del segle passat a tocar del Mediterrani, un espai únic com a entitat paisatgística amb personalitat i caràcter propi. Analitza també els aspectes més destacats dels seus orígens i el desenvolupament estilístic, arquitectònic i urbanístic d’aquest conjunt residencial i presenta tres aportacions per a futurs estudis: un nova valorització del conjunt històric i paisatgístic de S’Agaró; un catàleg de cadascun dels edificis o espais dissenyats per Rafael Masó; i l’estudi contextualitzat d’aquest patrimoni en l’obra de Masó i en l’arquitectura catalana de principis del segle XX.

Silvia Gómez Bermejo (Berlanga, 1985) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Salamanca i Màster de Creacions Artístiques (UB). Durant la seva estada a Catalunya va treballar com a professora d’Arts Plàstiques i l’any 2014 va obtenir una beca d’investigació del Museu de l’Hospitalet de Llobregat i actualment viu a Sevilla on treballa en la creació i l’educació artística. José Javier Guidi Sánchez (Zamora, 1983) és llicenciat en Història i doctor en Arqueologia (URV) i Màster d’Arqueologia Clàssica. Les seves línies d’investigació s’han centrat en la història, l’arqueologia i la difusió del patrimoni postclàssic i medieval en l’àmbit del litoral català i tarragoní. Ha estat guardonat amb premis de recerca, ha format part d’intervencions arqueològiques a Tarragona i Itàlia, ha publicat diversos llibres i articles, i ha participat en congressos i seminaris.

El Premi de Recerca Local impulsat per l’Ajuntament, de la mà de la Biblioteca Mercè Rodoreda i amb la col·laboració de la Fundació Jordi Comas i Matamala guardona anualment des de 2012 projectes inèdits d’investigació que puguin esdevenir, un cop desenvolupats, en un treball més extens sobre el municipi en qualsevol àmbit. Els altres volums publicats són Radio Mi Amigo, de Joan Perich (2017); Abans que tot canviés · Les activitats tradicionals a la Vall d’Aro abans de l’arribada del turisme de masses de Jaume Badia (2015); La comunitat rural de la Vall d’Aro al segle XV, de Xavier Marcó; Guerra i revolució a Castell-Platja d’Aro 1936-1937, de Jordi Bohigas (2013); i Nit d’Aro · 60 anys de discoteques i sales de festa a Platja d’Aro, de Xavier Castillón (2012) amb dues edicions. Els propers seran El comerç de la sorra de Carles Torrent i El Carnaval de Platja d’Aro: origen, història i evolució de J. Víctor Gay Frías i Carlus Gay Puigbert (2018); i més endavant Entitats i clubs esportius, i esportistes destacats de Castell-Platja d’Aro,d’Alfons Tauler (2019) i La fauna de la Vall del Ridaura,del Grup Natura Sterna (2020).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

Ja es coneix el Cartell premiat del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols 2023, una al·legoria que convida a “destapar-se” després de les restriccions...

El divendres 20 de gener al matí s'ha conegut el cartell de carnaval 2023 de Sant Feliu de Guíxols.La popular celebració començarà...

Les classes Europa i 420 inauguraran la VIII Guíxols Cup del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols inicia aquest cap de setmana la VIII Guíxols Cup, una de les regates estrella de l’entitat. S’espera...

COMENTARIS