- Advertisement -
Inici Actualitat L’ajuntament demana al govern de l’estat i a la generalitat de catalunya...

L’ajuntament demana al govern de l’estat i a la generalitat de catalunya que els ajuts europeus per a la covid-19 reverteixin al municipis

Acord de la Junta de Govern Local de 13 de gener de 2021

L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró s’adreça per carta al president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez; a la ministra d’Indústria Comerç i Turisme, Maria Reyes; i al subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramon; i alhora també al president en funcions de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès; al conseller d’Empresa i Coneixement; Ramon Tremosa; i al delegat territorial  del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila. En les missives, hi trasllada la visió del municipi sobre la situació de l’economia local i alhora es demanen accions coordinades entre administracions, que tinguin en compte la visió del territori i hi expressa la necessitat urgent d’activar ajudes per fomentar la competitivitat de les empreses per evitar el seu tancament:

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, per mitjà d’acord de Junta de Govern Local de 13 de gener de 2021, volem fer-lo coneixedor de la situació actual al nostre municipi.

Som conscients que des dels inicis d’aquesta crisi sanitària tant el sector públic com el sector privat i la població en general, hem hagut de fer front a una situació inimaginable que ha suposat un gran esforç per poder donar continuïtat als negocis locals i a l’activitat econòmica general de tots els municipis.

Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró són els tres nuclis del nostre municipi, turístic i comercial capdavanter on el principal motor econòmic és el sector de serveis. Concretament, els sectors de la restauració, el comerç al detall, l’allotjament, l’oci i els serveis en general, estan integrats majoritàriament per empreses familiars, autònoms i PIMES que des del començament de la crisi sanitària provocada per la COVID-19 no han pogut desenvolupar la seva activitat amb normalitat, afectant a les centenars de famílies a les que donen treball a tota la comarca, i que sobretot, amb les darreres mesures adoptades queden greument en una situació econòmica molt delicada.

Cal tenir present que la principal font d’ingressos d’aquestes negocis locals venen derivats del flux de visitants de caps de setmana de la demarcació de Girona i Barcelona, així com de les segones residències i dels visitants de proximitat que s’apropen al nostre municipi per la nostra capitalitat comercial, fet pel qual, encara esdevé un agreujament més dels que ja estan patint.

És per aquesta raó que com a ens local que vetlla pel bon desenvolupament econòmic i social del municipi, vivim amb gran preocupació els esdeveniments i noves mesures de confinament local i de tancament d’establiments durant el cap de setmana, que s’han adoptat per fer front a la pandèmia.

Entenem que per frenar aquesta crisi s’han de prendre aquestes i d’altres mesures, però com a municipi en el que gran part de les famílies depenen directament d’aquestes activitats i que els darrers mesos ja s’han vist greument afectades, creiem convenient que es pugi incentivar ajudes d’urgència amb mirada territorial, que siguin efectives per poder pal·liar aquesta situació i que puguin contribuir a garantir-ne la seva competitivitat i continuïtat.

Des de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro aquest darrer any 2020 hem activitat accions pal·liatives i de reactivació per valor de dos milions d’euros, però les empreses i famílies de la població necessiten ajudes amb la finalitat de reactivar i impulsar el sector comercial, de restauració, d’oci i de serveis, fomentar-ne la competitivitat i evitar-ne el seu tancament definitiu. Som conscients que l’esperada arribada dels Fons Europeus han de ser part de la solució, però aquests fons, així com d’altres ajudes, han de ser gestionades directament des de les administracions locals per poder encertar de ple en el seu bon fi, i ser propers a les necessitats, accions i dinàmiques del propi territori.

Considerem que les implicacions del govern estatal i autonòmic són claus imprescindibles, i necessàriament han de ser coordinades, per poder fer front a aquesta situació i que cal dissenyar plegats plans de rescat i d’ajuda concrets i adaptats a la conjuntura real i específica de cada territori. Així doncs, necessitem urgentment un incentiu econòmic adaptat a la necessitats local i que arribi fàcilment a les nostres activitats econòmiques.

Per part nostra, des d’aquesta corporació, continuarem oferint suport al teixit associatiu i a tots els negocis del municipi, vetllant perquè pugin seguir desenvolupant-se al territori.

Esperem doncs poder comptar amb el seu recolzament i seguir sumant les iniciatives públiques i privades que van sorgint i que són un valor més del nostre compromís com a administració i com a societat.

Ens posem a la seva disposició, tant personalment com per mitjà dels diferents membres que formem d’equip de govern de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro.

Ben atentament,

Maurici Jiménez i Ruiz, alcalde de Castell-Platja d’Aro

Montserrat Rovira i Ramos, primera tinent d’alcalde de Castell-Platja d’Aro

Pedro Torres i López, tercer tinent d’alcalde de Castell-Platja d’Aro

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

TOLEDO, GESTIÓ IMMOBILIÀRIA, dona el seu suport publicitari a Ancora.cat

Toledo Gestió Immobiliària 1966, SL. neix fa més de 50 anys amb la vocació d'oferir un servei integral dins del sector immobiliari.Va...

CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ ESTRENA CAMPANYA COMERCIAL DE PRIMAVERA AMB LA POSSIBILITAT DE GUANYAR UN FIAT PANDA HÍBRID

Butlletes de participació amb la compra mínima de 20 euros en els establiments adherits Amb l’arribada de l’època primaveral...

CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ RENOVA EL CONTRACTE D’ADJUCACIÓ DEL SERVEI D’ABASTAMENT D’AIGUA AMB AQUALIA PER ALS PROPERS 25 ANYS

En els primers 6 anys es realitzaran inversions de millora valorades en 7 milions d’euros L'Ajuntament de Castell d’Aro,...

L’associació Cocogat ha esterilitzat prop de 400 gats a Tossa en els darrers 3 anys

Les colònies felines de la població tenen quasi el 100% de gats esterilitzats gràcies a la col·laboració entre aquesta entitat...

COMENTARIS