Inici Actualitat Poca presència de la grip als centres de salut del Baix Empordà

Poca presència de la grip als centres de salut del Baix Empordà

Si bé la grip era un dels virus més presents durant les temporades de tardor i hivern, enguany aquesta malaltia respiratòria pràcticament no ha fet acte de presència al Baix Empordà. L’ús constant de la mascareta, la repetida higiene de mans, la distància de seguretat, juntament amb la vacunació antigripal, són els factors principals de la dràstica reducció del virus a les sales dels hospitals.

En concret, fou al passat mes d’octubre quan es va començar a administrar la dosis de la vacuna preventiva. En el Servei de Salut Integrats del Baix Empordà, un 53% dels sanitaris va rebre el vaccí. Una xifra relativament elevada si es compara amb el 34% del personal que es va vacunar durant el 2019. Pel que fa a la població amb patologies prèvies, majors de 60 anys i dones embarassades, enguany aquest percentatge també va créixer. I és que durant el 2020 un 52% de les persones de risc va participar en la campanya, en contrast amb el 48% de l’any anterior.

AUGMENTEN LES HOSPITALITZACIONS
Amb tot, el virus amb més incidència als centres sanitaris és la Covid. Segons el SSIBE, setmanalment detecten 400 positius en les proves diagnòstiques. Amb la corba de contagis a l’alça, preveuen un increment d’ingressos hospitalaris en els pròxims dies. De fet, l’Hospital de Palamós presenta un alt nivell d’ocupació, d’entre el 80 i el 90%, amb 28 pacients ingressats a causa del coronavirus. Pel que fa a Palamós Gent Gran, hi ha 12 persones amb Covid.

Als Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà es continuen fent cribratges als professionals del centre. Actualment hi ha 34 sanitaris positius de Covid-19 aïllats a casa.

De fet, tant l’Hospital com Palamós Gent Gran estan en plena campanya de vacunació. Aquest dilluns es van administrar les primeres dosis als professionals del SSIBE, així com als seus residents. Per portar a terme la vacunació, els equips s’han organitzat en tres infermeres i un administratiu i tots ells, han rebut una formació específica.

Així doncs, davant l’augment de casos la directora assistencial del SSIBE fa una crida a l’autoresponsabilitat per tal de minimitzar els efectes de la tercera onada de contagis.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

La Fira de Santa Tecla tanca el segon cap de setmana d’activitats

Aquest dissabte es van celebrar una desena d'activitats de Santa Tecla, després dels canvis que es van produir al programa el cap...

Activitats relacionades amb l’estada dels brigadistes internacionals a Sant Feliu de Guíxols, aquest dissabte 8 d’octubre

La primera de les activitats, la visita al cementiri, s'avança mitja hora al que estava previst inicialment i tindrà lloc a les...

L’Ajuntament de Tossa farà front a les obres d’adequació de la Plaça Sant Joan

El projecte té un cost de prop d'1,9 milions d'euros, del qual l'Ajuntament assumirà un 33%, i s'intervindrà tant la plaça pública...

El Club Nàutic Sant Feliu celebra la 51GuíxolsMedes

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols ha acollit el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre la 51GuíxolsMedes, la regata...

COMENTARIS