Inici Actualitat Poca presència de la grip als centres de salut del Baix Empordà

Poca presència de la grip als centres de salut del Baix Empordà

Si bé la grip era un dels virus més presents durant les temporades de tardor i hivern, enguany aquesta malaltia respiratòria pràcticament no ha fet acte de presència al Baix Empordà. L’ús constant de la mascareta, la repetida higiene de mans, la distància de seguretat, juntament amb la vacunació antigripal, són els factors principals de la dràstica reducció del virus a les sales dels hospitals.

En concret, fou al passat mes d’octubre quan es va començar a administrar la dosis de la vacuna preventiva. En el Servei de Salut Integrats del Baix Empordà, un 53% dels sanitaris va rebre el vaccí. Una xifra relativament elevada si es compara amb el 34% del personal que es va vacunar durant el 2019. Pel que fa a la població amb patologies prèvies, majors de 60 anys i dones embarassades, enguany aquest percentatge també va créixer. I és que durant el 2020 un 52% de les persones de risc va participar en la campanya, en contrast amb el 48% de l’any anterior.

AUGMENTEN LES HOSPITALITZACIONS
Amb tot, el virus amb més incidència als centres sanitaris és la Covid. Segons el SSIBE, setmanalment detecten 400 positius en les proves diagnòstiques. Amb la corba de contagis a l’alça, preveuen un increment d’ingressos hospitalaris en els pròxims dies. De fet, l’Hospital de Palamós presenta un alt nivell d’ocupació, d’entre el 80 i el 90%, amb 28 pacients ingressats a causa del coronavirus. Pel que fa a Palamós Gent Gran, hi ha 12 persones amb Covid.

Als Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà es continuen fent cribratges als professionals del centre. Actualment hi ha 34 sanitaris positius de Covid-19 aïllats a casa.

De fet, tant l’Hospital com Palamós Gent Gran estan en plena campanya de vacunació. Aquest dilluns es van administrar les primeres dosis als professionals del SSIBE, així com als seus residents. Per portar a terme la vacunació, els equips s’han organitzat en tres infermeres i un administratiu i tots ells, han rebut una formació específica.

Així doncs, davant l’augment de casos la directora assistencial del SSIBE fa una crida a l’autoresponsabilitat per tal de minimitzar els efectes de la tercera onada de contagis.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisment -

LO MÉS POPULAR

El turisme català creix a la Costa Brava i cauen el turisme estatal i l’internacional durant la pandèmia

El 2020 la demarcació de Girona ha rebut 3.346.055 turistes, un 57,7 % menys que l’any 2019 Segons...

Sant Feliu de Guíxols crearà un centre de trail running per a la dinamització del turisme esportiu, a proposta de junts per Catalunya

Aquest dijous 25 de febrer de 2021 en sessió plenària ordinària la regidora Nines Rivas  ha presentat la moció del grup municipal...

La VI Guíxols Cup de vela arrenca aquest cap de setmana a Sant Feliu

El cap de setmana del 27 i 28 de febrer s’inicien a Sant Feliu les regates corresponents a la sisena edició de la Guíxols Cup...

Nou servei d’assessorament especialitzat a persones en risc de perdre el seu habitatge

El servei l’ofereixen conjuntament la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Baix Empordà amb la col·laboració de l’Agència de...

COMENTARIS