Inici Actualitat Poca presència de la grip als centres de salut del Baix Empordà

Poca presència de la grip als centres de salut del Baix Empordà

Si bé la grip era un dels virus més presents durant les temporades de tardor i hivern, enguany aquesta malaltia respiratòria pràcticament no ha fet acte de presència al Baix Empordà. L’ús constant de la mascareta, la repetida higiene de mans, la distància de seguretat, juntament amb la vacunació antigripal, són els factors principals de la dràstica reducció del virus a les sales dels hospitals.

En concret, fou al passat mes d’octubre quan es va començar a administrar la dosis de la vacuna preventiva. En el Servei de Salut Integrats del Baix Empordà, un 53% dels sanitaris va rebre el vaccí. Una xifra relativament elevada si es compara amb el 34% del personal que es va vacunar durant el 2019. Pel que fa a la població amb patologies prèvies, majors de 60 anys i dones embarassades, enguany aquest percentatge també va créixer. I és que durant el 2020 un 52% de les persones de risc va participar en la campanya, en contrast amb el 48% de l’any anterior.

AUGMENTEN LES HOSPITALITZACIONS
Amb tot, el virus amb més incidència als centres sanitaris és la Covid. Segons el SSIBE, setmanalment detecten 400 positius en les proves diagnòstiques. Amb la corba de contagis a l’alça, preveuen un increment d’ingressos hospitalaris en els pròxims dies. De fet, l’Hospital de Palamós presenta un alt nivell d’ocupació, d’entre el 80 i el 90%, amb 28 pacients ingressats a causa del coronavirus. Pel que fa a Palamós Gent Gran, hi ha 12 persones amb Covid.

Als Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà es continuen fent cribratges als professionals del centre. Actualment hi ha 34 sanitaris positius de Covid-19 aïllats a casa.

De fet, tant l’Hospital com Palamós Gent Gran estan en plena campanya de vacunació. Aquest dilluns es van administrar les primeres dosis als professionals del SSIBE, així com als seus residents. Per portar a terme la vacunació, els equips s’han organitzat en tres infermeres i un administratiu i tots ells, han rebut una formació específica.

Així doncs, davant l’augment de casos la directora assistencial del SSIBE fa una crida a l’autoresponsabilitat per tal de minimitzar els efectes de la tercera onada de contagis.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisment -

LO MÉS POPULAR

FESTA DE SANT ISIDRE A CASTELL D’ARO DEL 15 AL 17 DE MAIG AMB L’EXPOSICIÓ DEL 67è CONCURS DE FLORS, FRUITS DEL CAMP I...

També s’ha programat dos concerts gratuïts a la Sala Polivalent La vila de Castell d’Aro celebra del 15 al...

Detenció a Sant Feliu dins una macrooperació contra una xarxa de falsificació de carnets de conduir

Imatge de portada: ACN Segons informa l’ACN, s’han detingut almenys 300 persones en el macrooperatiu contra una xarxa que...

L’Ajuntament de Cassà rep el guardó del Segell Infoparticipa, amb un 100% de transparència per sisè any consecutiu

L'Ajuntament de Cassà de la Selva ha obtingut per sisè any consecutiu el reconeixement del 100% de transparència per la informació del...

Tossa recupera unes 100 places d’aparcament

Fan referència a la segona planta del soterrani de l'edifici de l'ÀncoraL'Ajuntament de Tossa ha recuperat 101 places d'aparcament en l'àmbit de...

COMENTARIS