- Publicitat -
Inici Actualitat Tossa reordena els habitatges d’ús turístic i concreta on n’hi pot haver...

Tossa reordena els habitatges d’ús turístic i concreta on n’hi pot haver de nous

  • S’aprovarà un pla especial que permetrà arribar fins als 1.522 habitatges d’aquestes característiques respecte els 1.291 que hi ha avui en dia a la població, és a dir, 231 més
  • Als indrets on es concentra un percentatge més alt de residents habituals no se’n permeten crear de nous
 L’Ajuntament de Tossa ja disposa de la modificació del “Pla Especial Urbanístic per a la Regulació dels Habitatges d’Ús Turístic (HUT’s)” que va encarregar a l’empresa Teseu amb l’objectiu de reordenar aquests habitatges i concretar per a cada àmbit de la població les condicions particulars en les que aquesta activitat es podrà dur a terme. 
 
Cal recordar que els HUT’s són aquells habitatges ja moblats i dotats per a la seva ocupació immediata, llogats per estades de temporada que no superen els 31 dies. A Tossa s’han comptabilitzat 1.291 habitatges d’aquests característiques amb una capacitat per a unes 7.000 persones que, de mitjana abans de la pandèmia, feien una estada de 6 dies a la població. A grans trets, la distribució de HUT’s a Tossa no és homogènia en el territori, acumulant-se en les zones properes a la costa, amb més intensitat en la meitat sud-oest del terme, en les seves urbanitzacions i, en especial, en el nucli antic. Amb l’aprovació de la modificació del Pla, es permetrien fins a 1.522 habitatges d’ús turístic a la vila. Segons el cadastre de 2020, a Tossa hi ha 7.262 habitatges totals.
 
Des de l’aprovació del Pla l’any 2016, la demanda d’aquest tipus d’activitat no ha parat de créixer i, des de l’Ajuntament, es manifestava la necessitat d’ordenar i completar la regulació existent. Així, l’Ajuntament ha optat per reordenar i regular urbanísticament la localització dins el terme municipal amb l’objectiu d’assolir l’equilibri entre el dret a realitzar l’activitat i la garantia d’una vila sostenible. 
 
A més, aquesta modificació ha servit per adaptar-se al nou decret de Turisme de la Generalitat que regula en una única disposició els establiments d’allotjament turístic i els habitatges d’ús turístic i afegeix el nou concepte de llar compartida. Aquest nou Pla Especial incorporarà també una ordenança reguladora per a l'activitat d'habitatge d'ús turístic i de llar compartida, que fins ara no existia.
 
El nou Pla estableix zones de regulació i en concreta les limitacions. Aquestes zones són:
 
-Zona 1:

Es tracta dels espais on es concentra molt la primera residència: el nucli del carrer Víctor Català, els entorns de la carretera de Llagostera, l’entorn de les muralles i carrers Codolar, Roqueta, Sant Telm o Socors. En aquesta zona només es podran mantenir habilitats els 114 hut’s existents.

-Zona 2:
Fa referència a l’eixample, veïnat nou o Vila Vella. En aquest entorn, es podran habilitar un màxim de 21 habitatges d’ús turístic nous.
 
-Zona 3:

És l’àmbit que s’enfila pels carrers d’es Cars i Miramar i arriba fins la Vil.la Romana dels Ametllers; també l’àmbit de creixement de l’altre costat de la riera i que es troba entre la carretera a Sant Feliu de Guíxols i el mar; o la zona entre la carretera a Lloret i la de Sant Feliu, a banda i banda de la riera que té com a eix central la carretera de Llagostera, també inclou les urbanitzacions de Pola-Giverola i Salionç. En aquest entorn, es podran habilitar un màxim de 173 habitatges d’ús turístic nous.

-Zona 4:

Fa referència a espais com Sant Eloi, Llorell, Llevadó, MarTossa o Canyelles, és a dir, trames urbanes que ja han nascut amb una certa vocació de segona residència vinculada al turisme. En aquest entorn, es podran habilitar un màxim de 37 habitatges d’ús turístic nous.

-Zona 5:

Són àmbits com Can Coure o Sant Grau. En aquesta zona només s’admet l’ús de HUT en les edificacions incloses en el Pla Especial del Catàleg de Masies i Cases Rurals vigent, sempre què l’ús actual sigui el d’habitatge. Actualment n’hi ha 14 a la zona i el Pla no en preveu més.

El regidor d’Urbanisme, Ramon Gascons, explica que venim d'un Pla Especial que no tenia cap tipus de limitació, a excepció de petites zones d'habitatge protegit. La càrrega del territori no pot suportar un Pla Especial d'habitatges d'us turístic i llar compartida il·limitat. Calia una regulació i crear ordenances municipals per equilibrar la població, com estan fent la majoria de municipis turístics de Catalunya”.
 
Finalment, destacar que s’ha suspés el fet de donar noves llicències d’habitatges d’ús turístic en tot el terme municipal fins que aquesta modificació estigui aprovada definitivament.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Castell-Platja d’Aro detenen dos homes per cinc robatoris a interior de vehicles amb inhibidors

Utilitzaven un inhibidor de freqüències per a evitar que els propietaris tanquessin correctament els turismes

Sant Feliu de Guíxols celebra la vuitena edició de la Fira del Conte “Explica’m”

 Aquest 2023 ve carregat de propostes, una vintena, adreçades a tota la família, especialment als més menuts. Serà dels dies 9 a...

Dia Mundial sense Tabac

A Catalunya, 24.335 persones han iniciat tractament farmacològic per deixar de fumar entre el febrer i l'abril d'enguany

Agenda juny 2023 Santa Cristina d’Aro

JUNY Dijous 1 PRIMAVERA A L’ESPAI - Audició final de curs Escola Municipal de Música -...

COMENTARIS