Inici Salut Els hospitals de la Regió Sanitària de Girona comencen a desprogramar operacions...

Els hospitals de la Regió Sanitària de Girona comencen a desprogramar operacions no urgents davant l’augment de casos de COVID

La majoria dels centres hospitalaris gironins prioritzen les intervencions oncològiques i les urgents Hi ha 283 pacients ingressats amb coronavirus a la demarcació i 43 d'ells són crítics

Davant l’augment progressiu de casos de COVID-19 i amb la previsió que els ingressos hospitalaris també creixin, alguns hospitals de la Regió Sanitària de Girona han començat a prendre mesures per tal d’alliberar llits d’hospitalització i professionals que donin suport a l’atenció dels pacients. Segons les últimes dades, hi ha 283 persones amb coronavirus ingressades als hospitals gironins, 43 de les quals són crítics.

A l’Hospital Trueta de Girona no s’han pogut obrir els  quiròfans d’operacions programades de tarda que estava previst posar en marxa després de Nadal. Es tracta de quatre quiròfans que estaven operatius cada tarda de dilluns a dijous. Aquest tancament es fa en previsió a un increment de la pressió assistencial  per l’ingrés de pacients amb COVID, com ja s’ha començat a notar. No ha estat necessari desprogramar pacients perquè ja no s’havien  programat aquestes intervencions. Des de l’Hospital s’estan prioritzant totes les operacions quirúrgiques no ajornables, principalment oncològiques i urgents.

Pel que fa a l’Hospital de Calella, de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), també s’ha optat per prendre mesures davant l’augment de la pressió hospitalària. En el seu cas, s’han reduït les operacions no urgents que requereixen ingrés. Com en el cas del Trueta, es dona prioritat a les intervencions oncològiques i a tota l’activitat no ajornable que sigui urgent. El que sí que es manté oberta és la unitat de cirurgia sense ingrés.

A la Garrotxa, l’Hospital d’Olot ja va desprogramar la setmana passada les intervencions quirúrgiques amb ingrés i actualment es prioritzen aquelles que siguin urgents i oncològiques, mentre que la cirurgia sense ingrés es manté operativa.

Pel que fa a l’Hospital de Palamós, els quiròfans només estan operatius per a urgències i neoplàsies i hi ha entre un i dos quiròfans operatius per a intervencions que no requereixen ingrés hospitalari. L’hospital no programarà altres tipus de cirurgies amb ingrés fins que la pressió de pacients amb COVID ho permeti.

Hospitals sense canvis

Per altra banda, els Hospitals de Blanes i Figueres mantenen tota l’activitat quirúrgica programada amb normalitat. En el cas del centre alt-empordanès per ara no es preveu que es desprogramin operacions, consultes ni proves. Si augmenta la pressió dels pacients crítics en els propers dies, s’optarà inicialment per fer desprogramacions puntuals. A nivell estructural, en cas que augmenti la pressió d’Urgències, es podria reobrir l’Espai de preingrés, ja que encara es mantenen les instal·lacions que es van habilitar al mes d’octubre.

A Salt, l’Hospital Santa Caterina manté les mesures preses el passat mes d’octubre i seguirà prioritzant com fins ara les intervencions urgents que no siguin ajornables, les operacions oncològiques i la cirurgia major ambulatòria.

Per últim, l’Hospital de Campdevànol encara no ha recuperat les intervencions quirúrgiques amb ingrés després del brot detectat el mes de desembre i que va obligar a derivar els malalts no COVID a altres hospitals. Un cop superat el brot, el centre ja torna admetre ingressos de pacients no contagiats, però es manté la suspensió d’operacions que requereixin ingrés i només es fan intervencions d’urgència i cirurgia major ambulatòria.

Les mesures preses pels hospitals són de caràcter preventiu i davant la possibilitat que els ingressos per COVID vagin a més en els propers dies. A la Regió Sanitària de Girona, el risc de rebrot se situa en 574 punts i la taxa de casos confirmats per cada 100.000 habitants ha pujat a 272,71. Pel que fa al conjunt de Catalunya, el risc de rebrot ha augmentat fins a 657 i hi ha 493 persones ingressades a les UCI. El creixement de casos és constant i tal com va avançar aquest diumenge la Consellera de Salut, Alba Vergés, a partir de 500 ingressats, la desprogramació serà generalitzada.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisment -

LO MÉS POPULAR

Les jornades fotogràfiques de Platja d’Aro, virtuals

Després de posposar la seva edició 2020, prevista pel mes de maig, arran de la pandèmia de Covid-19, Castell-Platja d’Aro celebrarà finalment...

Platja d’Aro tindrà un circuit esportiu per a bicis al costat de l’Skate Park

S’han donat a conèixer els projectes que s’executaran dins els tercers Pressupostos Participatius de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró. La...

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Platja d’Aro detenen dos homes quan transportaven 16 kg de cabdells de marihuana ocults al cotxe...

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Sant Feliu de Guíxols, conjuntament amb la Policia...

Torna el Ganxotapes Tardor el dissabte 30 d’octubre

El dissabte 30 d’octubre torna la consolidada campanya del ‘Ganxotapes’, en aquest cas en la seva edició de Tardor 2021 i que s’allargarà fins el...

COMENTARIS