Inici Actualitat El compositor i pianista ganxó Xavi Lloses, creador de la melodia del...

El compositor i pianista ganxó Xavi Lloses, creador de la melodia del campament Reial dels Reis Mags de Sant Feliu de Guíxols

Xavi Lloses ha estat l’encarregat de crear la música que ambienta el Campament Reial de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, ubicat al Pavelló de la Corxera.
Els Reis i el seu seguici: patges, escrivans, carters, pastissers… i totes les nenes i nens que l’han visitat, han estat en tot moment acompanyats de la màgia de la melodia del compositor i pianista.

El ganxó ens transporta amb les seves notes musicals a viure moments màgics plens d’il·lusió.

Segons explica, ‘la infantesa és una de les coses que més ens ha marcat a la vida i els Reis d’Orient és un dels misteris que més l’han impressionat’. Per trobar aquesta petita banda sonora s’ha submergit precisament en el record d’aquells anys. No ha estat difícil plasmar aquells moments perquè aquesta il·lusió no ha permès que l’abandoni. Per ell, el més complicat en fer-se gran es mantenir la innocència, no deixar escapar aquest aroma que t’acompanya i que et fa sentir més viu.

El music ha creat multitud de discos propis, col·labora i compagina la tasca de pianista arreglant o produeix per diferents artistes com: Jaume Sisa, Gerard Quintana, Eduard Canimas o Marina Rossell, entre d’altres.

Lloses compagina la seva feina al sector de la música en l’àmbit de l’art contemporani desenvolupant la seva activitat a sales d’exposicions, mostres d’art sonor, instal·lacions i diversos escenaris.

Té un peu dins la indústria musical i es mou en tres àmbits: fa música per encàrrecs, crea el que ell mateix produeix i compon músiques que no es poden escoltar, com són: les visuals, conceptuals o invisibles, que serien de l’àmbit de contexts expositius i artístics severs.

Entre els seus projectes es troben “Nit de nits” de TV3, sota la direcció de Lluís Danés. Amb la intervenció de Josep Maria Pou, Ivan Labanda, en Peyu i el Mag Lari , Joan Dausà, Gemma Humet, Marc Parrot, Elena Gadel i Gertrudis, Cris Juanico, Beth o Lídia Pujol, entre d’altres. És una sèrie de quatre programes especials que expliquen quatre nits de Nadal plenes de música, teatre, arts i poesia.

En ell ha fet la tria de tot el repertori, aportant un punt de vista diferent a cançons tradicionals, trobant un punt d’equilibri amb l’estètica del programa, l’artista que la canta i d’aquesta manera creant una nova versió.

La sèrie s’emet per TV3 avui dimarts dia 5 de gener a les 22.05h, demà dimecres dia 6 a les 22.12h i dijous dia 7 a les 00.54h.

Durant tot el Nadal també ha estat exposant a la Bisbal. També està a punt de començar la gravació del nou disc de la cantant Marina Rossell i un projecte de teatre musical que presentarà aquest any al Grec de Barcelona amb l’Alba Pujol, a més d’un projecte que ha estat becat d’una experiència sonora immersiva en el que hi està treballant i espera que vegi la llum a finals d’aquesta primavera.

(Fotografia: Mónica Pallí).


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

Ja es coneix el Cartell premiat del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols 2023, una al·legoria que convida a “destapar-se” després de les restriccions...

El divendres 20 de gener al matí s'ha conegut el cartell de carnaval 2023 de Sant Feliu de Guíxols.La popular celebració començarà...

Les classes Europa i 420 inauguraran la VIII Guíxols Cup del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols inicia aquest cap de setmana la VIII Guíxols Cup, una de les regates estrella de l’entitat. S’espera...

COMENTARIS