Inici Actualitat Confinament municipal i tancament de gimnasos i centres comercials: el Govern anuncia...

Confinament municipal i tancament de gimnasos i centres comercials: el Govern anuncia noves mesures anti-Covid

La Generalitat de Catalunya ha anunciat el matí d’avui dilluns, 4 de gener, noves restriccions per a aturar l’increment de casos de Covid-19. Les dades de transmissió del virus tornen a ser preocupants arreu del territori català i per això el Govern ha preparat un paquet de mesures que entraran en vigor passada la diada de Reis, en concret dijous, 7 de gener.


Noves restriccions

· Confinament municipal tota la setmana. L’entrada i sortida del municipi de residència estarà restringida de dilluns a diumenge, sense excepcions. Tanmateix, en quedaran exempts els desplaçaments per motius laborals, per a atendre persones dependents o per a d’altres casos de necessitat.

· Tancament de comerços no essencials els caps de setmana. Tots els negocis i superfícies de béns i serveis que no es considerin de primera necessitat hauran de tancar portes els caps de setmana.

· Tancament de centres comercials i botigues de més de 400m². Els centres comercials, així com les superfícies de més de 400 metres quadrats, hauran d’abaixar les persianes fins a nou avís.

· Tancament de gimnasos i altres espais esportius interiors. L’esport només estarà permès a l’aire lliure, de manera que gimnasos i centres esportius interiors no podran obrir.

· Extraescolars suspeses a excepció de les de centres educatius. Només es permetran les activitats extraescolars que es desenvolupin amb persones d’una mateixa bombolla de convivència estable; per tant, només es podran continuar duent a terme les que es facin als centres educatius i amb alumnes d’una mateixa aula. Les activitats de lleure també queden suspeses.

Què continua com fins ara?

· Els alumnes tornen a les escoles l’11 de gener. Malgrat el nou paquet de restriccions, els nens i nenes de Catalunya tornaran presencialment als centres educatius el dilluns, 11 de gener, tal i com estava planificat.

· Restauració amb horaris. Com fins ara, bars i restaurants podran obrir de cara al públic de les 7:30h a les 9:30h per a servir esmorzars i de 13:00h a 15:30h per a servir dinars. Els comensals (màxim quatre per taula) hauran de dur la mascareta en tot moment, i només se la podran treure per a menjar i/o beure. Els horaris de repartiment a domicili tampoc no variaran.

· Els actes culturals i religiosos es mantenen. La cultura i les cerimònies religioses no es veuen afectades per aquest nou ventall de restriccions i continuen amb les mateixes condicions que fins ara (30% d’aforament en espais de culte i 50% en actes culturals, amb 1.000 persones de públic com a màxim en ambdós casos). Això sí, no estarà permès el canvi de municipi per a assistir ni a actes culturals ni a actes religiosos.

· Toc de queda com fins ara. Se segueix prohibint la sortida del domicili particular entre les 22:00h de la nit i les 6:00h del matí, excepte per a casos justificats.

· Reunions familiars i trobades d’amics de màxim 6 assistents

El conjunt d’accions entraran en vigor a partir de les 6:00h del matí d’aquest dijous, 7 de gener, i de moment estaran en peu 10 dies, fins al 17 de gener. La Generalitat, però, ja ha anunciat que previsiblement el període de temps es perllongarà i les mesures es revisaran periòdicament en funció dels indicatius sanitaris.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisment -

LO MÉS POPULAR

La salut emocional empitjora en gairebé el 60% dels usuaris de Creu Roja

La pandèmia s'acarnissa amb els col·lectius més vulnerables i evidencia que la salut mental pot ser una nova onada del coronavirus

Posada a punt de la xarxa de clavegueram de Llagostera de cara a la primavera-estiu

Aqualia neteja gairebé mig miler d'embornals dels 48 km de xarxa municipal de clavegueram per eliminar l'acumulació de brutícia que podria dificultar...

S’han endut el monòlit de Platja d’Aro

Aquest matí en reobrir el Parc dels Estanys la columna havia desaparegut i només han trobat la base amb els caragols...

Sant Feliu de Guíxols celebrarà el Dia Mundial de l’Art amb una exposició col·lectiva als Jardins del Monestir

Els Jardins del Monestir de Sant Feliu de Guíxols s’engalanaran el proper diumenge 18 d’abril per acollir les obres de més d’una vintena d’artistes locals. Durant...

COMENTARIS