Inici Actualitat Sant Feliu de Guíxols serà la Gran Sortida de les edicions 101...

Sant Feliu de Guíxols serà la Gran Sortida de les edicions 101 i 102 de la Volta Ciclista a Catalunya

La localitat del Baix Empordà agafa el relleu de Calella com a escenari de la sortida i l’arribada de la primera etapa de la cursa i serà la Gran Sortida els anys 2022 i 2023

L’Ajuntament valora el gran impacte mediàtic promocional de la ciutat, lligat a l’aposta pel turisme esportiu

La Volta Ciclista a Catalunya, que disputarà la seva edició 100 del 22 al 28 de març de 2021, ja ha tancat la sortida de les properes edicions dels anys 2022 i 2023, quan celebrarà les edicions 101 i 102. La Volta s’iniciarà des de Sant Feliu de Guíxols una vegada s’ha arribat a un acord perquè la ciutat del Baix Empordà sigui l’escenari de la sortida i l’arribada de l’etapa inaugural de la cursa.

Avui s’ha formalitzat l’acord a Sant Feliu de Guíxols, amb la presència de l’alcalde de la localitat, Carles Motas, i el president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris.


D’aquesta manera, es referma el lligam entre la Volta i Sant Feliu de Guíxols, que agafa el relleu de Calella com a seu de la jornada inaugural de la Volta. L’acord amb el consistori guixolenc és pels propers 2 anys, i la vinculació s’allargarà fins a 2023.

Per Carles Motas, l’acord és “molt positiu per la ciutat de Sant Feliu de Guíxols, ja que és un esdeveniment que va lligat a una extraordinària promoció de la ciutat a nivell mediàtic, i encaixa en la idea de Sant Feliu de Guíxols com a destí de turisme esportiu”.

El president de la Volta Ciclista Catalunya Associació Esportiva, Rubèn Peris, ha mostrat la seva satisfacció per l’acord, ja que Sant Feliu de Guíxols “ofereix la infraestructura i l’experiència prèvia per acollir amb èxit l’inici d’una prova com la Volta, que any rere any rep els millors equips i corredors del pilot internacional”.

“A més, la seva ubicació ens permetrà preparar un recorregut molt atractiu ja des de la primera etapa”, ha afegit. Així mateix, Peris ha destacat que “esperem que l’edició de 2022 sigui la de la plena tornada a la normalitat, i que tota l’afició torni a viure en primera persona l’espectacle del ciclisme, on el públic juga un paper fonamental”.

Amb gairebé 22.000 habitants i ubicada al centre de la Costa Brava, Sant Feliu de Guíxols acumula un important patrimoni històric i cultural, a banda de ser un destí turístic de primer ordre gràcies a la seva posició estratègica. La seva vinculació amb l’esport també és intensa i fa 27 anys (1993), coincidint amb la 73a edició de la Volta, ja va ser acollir l’etapa inaugural de la cursa. Llavors va consistir en una contrarellotge individual de 6,8 km resolta a favor de l’italià Maurizio Fondriest, amb dos segons de marge respecte Miguel Indurain.


Al llarg dels anys, Sant Feliu de Guíxols ha estat un escenari recurrent pel que fa a sortides o arribades d’etapa de la Volta.  En total n’acumula 20, l’última coincidint amb la recent edició de 2019, quan va ser el lloc d’arribada de la segona etapa, que va sortir des de Mataró. La jornada va saldar-se amb el triomf de l’australià Michael Matthews després d’un intens frec a frec amb Alejandro Valverde en els metres finals. 

L’acord permetrà als ciutadans de Sant Feliu de Guíxols, així com a la resta d’aficionats al ciclisme d’arreu, viure en directe l’inici d’una de les grans curses del calendari de l’UCI World Tour, així com la presentació oficial dels equips.

L’impacte mediàtic que genera la Volta està també garantit: en l’edició de 2019 va arribar a 190 països i gairebé 17 milions d’espectadors únics per televisió a Eurosport. Unes dades que reflecteixen l’expectació que genera una cursa que cada any presenta una participació de luxe.

La Volta Ciclista a Catalunya està preparant amb plena intensitat la seva edició 100, que tindrà lloc del 22 al 28 de març de 2021, adaptada als protocols sanitaris necessaris per tal de celebrar una edició segura mantenint l’espectacle de la prova.

[Fotografia de portada: final de l’etapa disputada a Sant Feliu de Guíxols (Volta a Catalunya – 2018). Autoria: Volta-Namuss Films]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisment -

LO MÉS POPULAR

Les jornades fotogràfiques de Platja d’Aro, virtuals

Després de posposar la seva edició 2020, prevista pel mes de maig, arran de la pandèmia de Covid-19, Castell-Platja d’Aro celebrarà finalment...

Platja d’Aro tindrà un circuit esportiu per a bicis al costat de l’Skate Park

S’han donat a conèixer els projectes que s’executaran dins els tercers Pressupostos Participatius de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró. La...

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Platja d’Aro detenen dos homes quan transportaven 16 kg de cabdells de marihuana ocults al cotxe...

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Sant Feliu de Guíxols, conjuntament amb la Policia...

Torna el Ganxotapes Tardor el dissabte 30 d’octubre

El dissabte 30 d’octubre torna la consolidada campanya del ‘Ganxotapes’, en aquest cas en la seva edició de Tardor 2021 i que s’allargarà fins el...

COMENTARIS