Inici Actualitat Sant Feliu de Guíxols serà la primera localitat litoral catalana en reforçar...

Sant Feliu de Guíxols serà la primera localitat litoral catalana en reforçar amb espectacles de drons la presència de Ses Majestats els Reis d’Orient

El show de llums es podrà seguir des de terrasses i balcons per a evitar aglomeracions

Un espectacle aeri de llums protagonitzat per 50 drons acompanyarà l’estada dels Reis d’Orient a Sant Feliu de Guíxols. La presència de Ses Majestats -que enguany arribaran a Sant Feliu uns dies abans i s’allotjaran en un campament reial- anirà acompanyada d’un  show que els guixolencs i guixolenques podran seguir des de casa, una mesura possible gràcies a l’alçada i la visibilitat de les naus i que evitarà situacions d’acumulació de gent. 

L’espectacle de figures se sincronitzarà amb música que sonarà per l’emissora local Ràdio Sant Feliu, i en total se’n faran quatre sessions, dues el 4 de gener i dues més el dia 5, nit de Reis.

Sant Feliu de Guíxols serà la primera localitat de les comarques gironines en acollir un espectacle d’aquest tipus, i de les primeres a tota Catalunya. L’empresa encarregada del show serà Flock Drone Art, companyia pionera a Catalunya en el disseny i realització d’espectacles amb aquests aparells.

  • Un espectacle segur i responsable amb el medi ambient

La proposta és totalment innovadora. Amb tecnologia punta i software provinent de Letònia, la flota de l’empresa consta d’una cinquantena d’aparells amb què es desenvolupa una pràctica respectuosa amb el medi ambient i lliure de residus. “Estem parlant d’un espectacle d’allò més ecològic: els drons no generen residus i emeten únicament el soroll del vol”, explica el responsable de Flock Drone Art, Fran Arnau.

El conjunt de drons permet dibuixar al cel figures personalitzables de fins a 100m d’alçada i 50m d’amplada. “La idea és acompanyar i guiar Ses Majestats per mitjà d’un espectacle d’iconografia i imatges nadalenques”, diu el mateix Fran Arnau, que afegeix que “les naus volen a uns 50m d’alçada per a agafar espai per ballar”. La coreografia, en sintonia amb la música que s’emetrà en directe per Ràdio Sant Feliu (107.0 FM), es podrà seguir des de les terrasses, finestres i balcons dels edificis de Sant Feliu. 

En aquest sentit, Flock Drone Art assegura que els aparells lluminosos es podran visualitzar al cel des de molts metres de distància. D’aquesta manera, es blindarà la seguretat de la població contra la Covid-19, evitant així la formació d’aglomeracions de gent.

“Aquest any hem optat per una activitat innovadora”, comenta la regidora d’Esdeveniments de Ciutat de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Núria Cucharero. “El que hem de fer és quedar-nos a casa i gaudir d’aquest espectacle de drons acompanyats de la música que sonarà per Ràdio Sant Feliu”, diu la mateixa regidora, que afegeix que “és la fórmula que s’ha escollit per a substituir el tradicional màpping que es projectava a la façana del Monestir i que aplegava un munt de persones”. Cucharero conclou que “com que les recomanacions se centren a evitar les concentracions de gent, el que fem és portar l’espectacle a casa”.

Aquest dimarts  es coneixerà la totalitat de la programació dels Reis Mags a Sant Feliu de Guíxols. De moment es pot indicar que per evitar aglomeracions i multituds s’opta per no fer cavalcada el dia 5, però per contra els Reis Mags s’allotjaran en un Campament Reial durant tres dies (Pavelló de la Corxera) on atendran els infants per torns i reserva prèvia.

Aquest dimarts es coneixerà la totalitat de la programació dels Reis Mags a Sant Feliu.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Torna el Carnaval de la Costa Brava Sud del 17 de febrer al 4 de març del 2023

Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa de Mar ja han posat data al calendari per a la celebració del Carnaval de...

Tossa inicia una campanya de sensibilització sobre la igualtat de gènere

Es vol convidar a revisar actituds i renovar maneres de fer per contribuir a construir models basats en la igualtat i el...

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

Sant Feliu dirà “NO” a les violències masclistes el proper 25N

Enguany la campanya s'amplia amb una visible col·lecció de plafons al carrer Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper...

COMENTARIS