Inici Actualitat Una empresa de Castell d’Aro participa en una iniciativa comarcal que fomenta...

Una empresa de Castell d’Aro participa en una iniciativa comarcal que fomenta que es regalin productes de proximitat per Nadal

El projecte l’impulsen entre el Consell Comarcal i un grup de productors agroalimentaris baix empordanesos

El Consell Comarcal del Baix Empordà i productors agroalimentaris de la comarca s’han unit per treure al mercat lots de Nadal de productes de proximitat. Aquesta col·laboració publicoprivada neix a partir de la Xarxa Tràmec del Consell (Xarxa Agroalimentària del Baix Empordà), projecte que té la voluntat de buscar la col·laboració entre les entitats públiques (ajuntaments) i privades (empreses i professionals) radicades a la comarca que tinguin com a finalitat portar a terme activitats relacionades amb el desenvolupament del sector agroalimentari i l’impuls de la utilització de productes locals. 

Per incentivar la venda de productes de proximitat s’han creat diferents lots de Nadal amb productes del Baix Empordà. De totes les empreses que formen part de la Xarxa Tràmec, les set que han portat a terme aquesta iniciativa són Ànec de l’Empordà (Serra de Daró), Carnisseria Seli (Torroella de Montgrí), Emporarom (Palamós i l’Escala), Herbes de l’Empordà (La Bisbal d’Empordà), Horta de Palou (Santa Susana de Peralta), Les Eroles – Can Juanals (Castell – Platja d’Aro) i Mas Casas Cruïlles (Cruïlles i la Bisbal d’Empordà).

Entre tots els productors s’han creat quatre lots amb diferents preus i un ampli ventall de productes (foie, iogurts d’ovella, embotits, herbes aromàtiques, infusions, melmelades). També s’han fixat diferents punts de venda per cobrir la distribució a tot el Baix Empordà:  la Carnisseria Seli, a Torroella de Montgrí; l’Obrador del Mas Casas Cruïlles, a La Bisbal d’Empordà; i Les Eroles – Can Juanals, a Castell – Platja d’Aro.

El conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, considera que “aquesta iniciativa és un bon exemple de col·laboració entre petites empreses i l’administració i una demostració que si anem plegats, si unim esforços, sumem”. El conseller ha lloat també les ganes de fer dels productors i la seva feina com a vertebradors del territori, que ha quedat demostrada durant aquests mesos de pandèmia. “Creiem que aquest és el camí correcte i crec que els consumidors del Baix Empordà també ho entendran així en el moment de fer les seves compres” ha afegit el conseller.

La iniciativa s’inclou també dins el Projecte Impuls, de dinamització i consolidació d’empreses agroalimentàries, subvencionat per la Diputació de Girona. El projecte està destinat a dinamitzar i consolidar el sector primari de la comarca, tot iniciant el camí a través de la cooperació pública-privada, compartint els seus objectius amb la Xarxa Tràmec, que també busca potenciar i fer créixer aquest sector. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisment -

LO MÉS POPULAR

El turisme català creix a la Costa Brava i cauen el turisme estatal i l’internacional durant la pandèmia

El 2020 la demarcació de Girona ha rebut 3.346.055 turistes, un 57,7 % menys que l’any 2019 Segons...

Sant Feliu de Guíxols crearà un centre de trail running per a la dinamització del turisme esportiu, a proposta de junts per Catalunya

Aquest dijous 25 de febrer de 2021 en sessió plenària ordinària la regidora Nines Rivas  ha presentat la moció del grup municipal...

La VI Guíxols Cup de vela arrenca aquest cap de setmana a Sant Feliu

El cap de setmana del 27 i 28 de febrer s’inicien a Sant Feliu les regates corresponents a la sisena edició de la Guíxols Cup...

Nou servei d’assessorament especialitzat a persones en risc de perdre el seu habitatge

El servei l’ofereixen conjuntament la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Baix Empordà amb la col·laboració de l’Agència de...

COMENTARIS