- Advertisement -
Inici Actualitat L’ajuntament presenta els resultats de l’enquesta sobre la pacificació de vehicles de...

L’ajuntament presenta els resultats de l’enquesta sobre la pacificació de vehicles de les avingudes de s’agaró i cavall bernat de platja d’aro

El qüestionari recull l’opinió de l’experiència de l’estiu i sobre les possibilitats de futur

L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró presenta els principals resultats de les enquestes realitzades sobre una possible pacificació de vehicles en de les avingudes de S’Agaró i del Cavall Bernat de Platja d’Aro que ha vinculat mitjançant procediments diversos. Els empadronats majors de 16 anys han pogut omplir una enquesta en línia o en paper del 28 d’octubre al 15 de novembre on valoraven tant l’experiència del tancament temporal de les avingudes del centre durant l’estiu de 2020, com de les seves preferències de futur; i també els explotadors d’activitats econòmiques o propietaris no empadronats (481 conjuntament, el 4’63% del cens convocat). L’opinió dels visitants s’ha recollit en un estudi més ampli de la Universitat de Girona (469 enquestes). El conjunt dels resultats es publiquen en obert per a tota ciutadania, l’empresariat i els grups polítics municipals.

La valoració dels participants en l’enquesta en relació al fet que l’Ajuntament vulgui impulsar un projecte de pacificació de les avingudes és positiva majoritàriament (66’09%). De cara al futur es diferencien les actuacions a realitzar en un o altra espai, essent la zona d’us exclusiu per a vianants la més recolzada per a l’Avinguda de S’Agaró, on també les valoracions de l’estiu han estat més favorables. Alhora, ciutadans i turistes coincideixen a destacar que la mesura ha suposat més seguretat, confort i garanties de distància social. En canvi, a l’entorn de l’experiència a l’Avinguda del Cavall Bernat es manifesten més dificultats, sobretot pel que fa a la mobilitat.

En relació a la valoració del trasllat de les places d’aparcament del centre a altres zones del municipi ha estat positiva en un 58’90%, que són els que han considerat adequada la nova oferta de places gratuïtes. Finalment la resposta oberta de l’enquesta ha tingut un participació del 57’63% (272). D’aquestes, el 64’34% expressen valoracions positives, el 41’10% negatives i l’1’37% neutres. Les desfavorables se centren en les dificultats de mobilitat, d’accés al centre, els desplaçaments fins als aparcaments de les persones amb mobilitat reduïda o l’increment del soroll per als residents. Entre les favorables les coincidències principals són la consolidació de l’atractiu del centre comercial a cel obert, el benestar i la qualitat de vida que suposa prioritzar les persones per davant dels vehicle o la millora acústica i mediambiental de la zona.

Avinguda de S’Agaró

La valoració de l’experiència de l’estiu passat dels ciutadans, explotadors i propietaris dels locals de l’avinguda i de la seva zona d’influència és positiva en un 57’41% , en diferents nivells, a partir l’elecció entre vuit afirmacions possibles, especialment entre els que no hi tenen relació directe (61’78%) més que entre els que sí que ni tenen (53’68%). La sensació favorable augment fins al 67’10% entre els turistes i visitants, tot i que el 33% opinava que generava dificultats de circulació o d’aparcament al centre de la ciutat.

Pel que fa a les opcions de futur, un 72’34% creu que cal fer-hi alguna actuació (68’75% si tenen relació amb la zona i 76’64% si no n’hi tenen); i l’opció preferida és convertir-la en una zona d’ús exclusiu per a vianants (45’11%), per sobre de la possibilitat que sigui de prioritat per a vianants amb un carril per a vehicles (13’83%) o de l’ampliació de les voreres fins a l’actual Zona Blava (13’40%).

Sobre la possibilitat de tancaments temporals de l’avinguda un 64’67% n’és favorable per davant el 35’33% que creu que no s’hauria de fer mai. Entre els primers, l’opció més escollida és el tancament permanent (29’55%) per davant de fer-ho tots els caps de setmana i festius de l’any, estiu i setmana santa (23’55%), només els mesos d’estiu (7’92%) o tots els caps de setmana de l’any i també els mesos d’estiu (2’78%).

Avinguda del Cavall Bernat

La valoració de l’experiència de l’estiu passat dels ciutadans, explotadors i propietaris dels locals de l’avinguda i de la seva zona d’influència és lleugerament desfavorable en un 48’98%, en diferents nivells, a partir l’elecció entre vuit afirmacions possibles, especialment entre els que hi tenen relació directe (58%), més que entre els que no n’hi tenen (42%) que de fet, majoritàriament en són favorables (58%).

Pel que fa a les opcions de futur, un 62’80% del total creu que cal fer-hi alguna actuació (57’31% si hi tenen relació amb la zona i 69’35% si no n’hi tenen); i l’opció preferida més enllà de no fer-hi res (37’20%) és convertir-la en una zona d’ús exclusiu per a vianants (26’02%), per sobre de la possibilitat de l’ampliació de les voreres fins a l’actual Zona Blava (20’43%) o que sigui de prioritat per a vianants amb un carril per a vehicles (16’34%).

Sobre la possibilitat de tancaments temporals de l’avinguda, un 53’20% n’és favorable per davant el 46’8% que creu que no s’hauria de fer mai. Entre els primers l’opció més votada és la de tots els caps de setmana i festius de l’any, estiu i setmana santa (21%), per davant de fer-ho sempre (17’20%), només els mesos d’estiu (8%) o tots els caps de setmana de l’any (3’8%).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Castell-Platja d’Aro detenen dos homes per cinc robatoris a interior de vehicles amb inhibidors

Utilitzaven un inhibidor de freqüències per a evitar que els propietaris tanquessin correctament els turismes

Sant Feliu de Guíxols celebra la vuitena edició de la Fira del Conte “Explica’m”

 Aquest 2023 ve carregat de propostes, una vintena, adreçades a tota la família, especialment als més menuts. Serà dels dies 9 a...

Dia Mundial sense Tabac

A Catalunya, 24.335 persones han iniciat tractament farmacològic per deixar de fumar entre el febrer i l'abril d'enguany

Agenda juny 2023 Santa Cristina d’Aro

JUNY Dijous 1 PRIMAVERA A L’ESPAI - Audició final de curs Escola Municipal de Música -...

COMENTARIS