- Publicitat -
Inici Actualitat Societat Els Mossos d'Esquadra detenen quatre persones per ocultar conreus hidropònics de marihuana...

Els Mossos d’Esquadra detenen quatre persones per ocultar conreus hidropònics de marihuana en dos búnquers soterranis al Baix Empordà

· Un dels amagatalls estava dins un armari de la masia i l’altre soterrat enmig la vegetació d’un camp · Per accedir als caus havien instal·lat uns muntacàrregues elèctrics · S’intervenen 49 caixes de productes de dopatge il·legal, 9.617 euros en efectiu, tres armes amb munició i plantes valorades en 60.000 euros

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria de La Bisbal d’Empordà van detenir el 12 de novembre a Fonteta, tres homes de 26, 36 i 64 anys, de nacionalitat burkinesa i espanyola, veïns de Forallac i La Bisbal d’Empordà, i una dona de 33 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de La Bisbal d’Empordà, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. A tres dels detinguts se’ls imputa a més un delicte de defraudació de fluid elèctric, i a dos d’ells un delicte de tinença il·lícita d’armes. El detingut de 36 anys acumula una quarta acusació per un presumpte delicte contra la salut pública per tinença i distribució de substàncies que poden causar un greu dany a la salut.

A principis del mes de novembre agents de la Unitat d’Investigació d’aquesta comissaria van tenir coneixement de la possible existència d’una plantació de marihuana en una finca rústica situada a la localitat de Fonteta.

Durant les primeres indagacions sobre l’esmentada finca, d’una extensió de 14.000 metres quadrats, on hi ha edificats una masia, uns coberts agrícoles, uns hivernacles, diversos porxos i garatges, ja es va constatar que se’n desprenia una forta olor pròpia d’un cultiu de marihuana. Tanmateix l’empresa elèctrica va verificar l’existència d’una presumpta defraudació de fluid elèctric al mas.

A primera hora del matí del 12 de novembre es va dur a terme una entrada i registre a l’esmentada hisenda que va comptar amb la participació de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona, agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de la Unitat d’Investigació d’aquesta comissaria.

Just a l’entrada de la masia els agents van localitzar, dins un armari, un muntacàrregues que baixava fins un soterrani. Allí hi havia les instal·lacions d’un cultiu hidropònic indoor amb tots els elements tècnics de refrigeració, control d’humitat i d’irrigació amb fertilitzants pel perfecte creixement i desenvolupament d’una plantació de marihuana.

En aquest amagatall es va localitzar una caixa forta amb 49 caixes de productes de dopatge prohibits. Es tractava de productes anabolitzants que no es poden trobar al mercat de forma legal i que són destinats habitualment per a persones que practiquen culturisme o volen desenvolupar musculatura de forma ràpida o millorar-ne el rendiment físic.

També es van intervenir 9.617 euros en efectiu, 300 plantes, una pistola i un revòlver amb la seva corresponent munició, una pistola detonadora, bàscules de precisió i agendes amb les anotacions de les plantacions. Les armes no disposaven de la respectiva llicència ni permís d’armes.

Després de localitzar aquest primer amagatall, i a uns cinquanta metres de la masia, els mossos van trobar un segon soterrani ocult entre la vegetació i enmig d’un camp. Aquest cau tenia dues grans habitacions a les quals també s’accedia amb un muntacàrregues elèctric. En aquestes dues zones, preparades per albergar el cultiu d’unes 1.000 plantes, els agents hi van localitzar tots els elements tècnics necessaris, tals com focus, transformadors, ventiladors, filtres, extractors i làmpades, per al seu cultiu hidropònic.

La tercera descoberta es va produir en una antiga casa pairal actualment en obres de rehabilitació. Els agents van localitzar una sala situada a la planta baixa on s’hi ubicaven les instal·lacions d’aigua de la finca. En aquesta es van trobar materials d’insonorització, i en un armari de doble fons, una porta que conduïa a una estança oculta, on es van trobar diverses caixes de fertilitzants per les plantacions, centrifugadores, calefactors i acceleradors de creixements de llavors en safates, fluorescents, radiadors i extractors d’aire, així com un grup d’electrogen insonoritzat amb planxes de plom.

Al final de l’entrada i registre es va verificar que hi havia una doble escomesa que no registrava ni facturava el consum elèctric, ja que no passava pel comptador principal de l’entrada de la finca.

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga estaria valorada en uns 60.000 euros.

Els detinguts, només un d’ells amb antecedents, van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà el passat 14 de novembre, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Àrea de Comunicació Girona, 18 de novembre de 2020

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Castell-Platja d’Aro detenen dos homes per cinc robatoris a interior de vehicles amb inhibidors

Utilitzaven un inhibidor de freqüències per a evitar que els propietaris tanquessin correctament els turismes

Sant Feliu de Guíxols celebra la vuitena edició de la Fira del Conte “Explica’m”

 Aquest 2023 ve carregat de propostes, una vintena, adreçades a tota la família, especialment als més menuts. Serà dels dies 9 a...

Dia Mundial sense Tabac

A Catalunya, 24.335 persones han iniciat tractament farmacològic per deixar de fumar entre el febrer i l'abril d'enguany

Agenda juny 2023 Santa Cristina d’Aro

JUNY Dijous 1 PRIMAVERA A L’ESPAI - Audició final de curs Escola Municipal de Música -...

COMENTARIS