Inici Actualitat Més de 13.000 accions preventives, 760 assistències sanitàries i 200 ajudes al...

Més de 13.000 accions preventives, 760 assistències sanitàries i 200 ajudes al bany durant l’estiu de 2020 a les platges del municipi

La qualitat de l’aigua de bany ha estat excel•lent en el 100% dels controls efectuats per l’ACA

El servei de salvament i socorrisme a la façana marítima del municipi, desenvolupat per Pro-Activa Serveis Aquàtics i integrat en el programa Fem Platja! Estiu 2020 de la Unitat de Serveis i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró va realitzar durant les 16 setmanes del servei d’enguany un global de 14.240 intervencions. D’aquestes, 13.270 van ser preventives i 970 accions directes: 760 assistències sanitàries, 199 ajudes al bany a persones amb necessitats especials de mobilitat i 11 localitzacions d’extraviats. La majoria es van realitzar a la Platja Gran (58%), i en menor mesura a Cal Rovira (21%) i a Sa Conca (21%).

El servei, iniciat el 6 de juny i amb continuïtat fins al 27 de setembre, estava operatiu cada dia, de dilluns a diumenge, amb dues modalitats horàries i amb un equip de fins a 23 socorristes segons si les setmanes eren de baixa, mitjana o alta ocupació. Hi havia instal·lats cinc punts de socors, set cadires de vigilància i una torre; servei propi d’embarcació de rescat i cinc desfibril·lador -tres en espais fixos i dos de mòbils-. Alhora, a la Cala del Pi s’hi va instal·lar un punt autònom de SOS. Les xifres, comparativament amb l’any passat presenten disminucions arran de la reducció de la mobilitat i el turisme estranger, i de la tasca desenvolupada pels nous equips d’informadors ciutadans: -48% en el global d’intervencions (-48% preventives, -42% accions directes i -90% ajudes al bany).

Enguany, de les 970 intervencions directes, s’han desenvolupat 760 assistències sanitàries: 682 per situacions lleus (sobretot picades i petites ferides), 54 de greus (cremades, insolacions o lipotímies) i s’han efectuat 3 rescats i 21 evacuacions a centres sanitaris. També s’han realitzat 199 ajudes al bany d’usuaris amb necessitats especials de mobilitat i 11 recerques de persones perdudes, alhora que es van distribuir 2.000 braçalets per facilitar la localització i la identificació d’infants.

En relació als indicatius de seguretat, situats en sis punts (quatre a la Platja Gran i un a Cala Rovira i l’altre a Sa Conca), han registrat majoritàriament Bandera Verda (92%), i puntualment, de manera temporal Bandera Groga (7%) o Bandera Vermella (1%). Els controls analítics sobre la qualitat de l’aigua de bany que desenvolupa l’Agència Catalana de l’Aigua en el marc del Programa de vigilància i informació de l’estat de les zones de bany, del 22 de juny al 25 de setembre, en el 100% dels casos la qualificació ha estat d’excel·lent en els quatre punts de control a la façana litoral del municipi (dos a la Platja Gran, un a Cala Rovira i un a Sa Conca).

El programa Fem Platja! incorporava enguany noves mesures incloses en el Pla d’Accions per al Reinici Econòmic Local davant el Covid-19: higienització dels serveis bàsics (lavabos, dutxes i rentapeus), dispensadors públics de gel hidroalcohòlic, generació de sectors a les platges per garantir-ne els aforaments segons les distàncies de seguretat i 35 informadors al ciutadà amb intervencions en tot l’àmbit urbà i també a la façana marítima, i que s’afegien a l’equip humà habitual de 48 persones, i un pressupost addicional de 250.000 euros que ampliava l’inicialment previst de 725.000 euros fins gairebé el milió d’euros. Un conjunt d’accions mitjançant les quals s’ha assolit la renovació de diversos guardons de qualitat: Bandera Blava per a Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira; tres espais que han acreditat també el distintiu Q de Qualitat Turística i el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Llagostera i Cassà de la Selva estrenen el un nou cicle conjunt de música JAZZ C-65

Tindrà lloc els dies 8 i 22 de juliol amb les actuacions d'Àlex Cassanyes i Seven Sides, i al finalitzar les actuacions...

El 93% de les famílies amb fills a escoles públiques de Sant Feliu de Guíxols volen la jornada contínua

L'Ajuntament tornarà a demanar al Departament d'Educació que se'ls concedeixi per evitar "greuges comparatius" amb pobles propers L'Ajuntament de...

Se celebra el dia de l’Orgull LGBTI a Platja d’aro

Torna un any més la celebració del dia de l'Orgull LGBTIQ+ a Platja d'aro, aquest cop amb un seguit d'activitats variades per...

UN CONJUNT DE 49 PROPOSTES CONFIGUREN EL PROGRAMA D’ESTIU 2022 DE VISITES GUIADES I ACTIVITATS DE DESCOBERTA A CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ

Oferta amb guia local, familiars o teatralitzades amb reserva prèvia obligatòria La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell...

COMENTARIS